19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAgenda media, influentata de interesele patronilor

Agenda media, influentata de interesele patronilor

Un semn de ingrijorare pentru piata media din Romania il reprezinta statutul politic, economic si legal al proprietarilor unor mari grupuri de presa, se subliniaza intr-un raport privind libertatea presei in Romania pe 2006, dat publicitatii joi de Agentia de Monitorizare a Presei.
Potrivit documentului mentionat, doi dintre importantii oameni de afaceri romani, respectiv Dan Voiculescu si Dinu Patriciu, care au in proprietate mari grupuri media, 'au interese politice directe'. In acelasi timp, raportul semnaleaza ca Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vantu 'au mari probleme cu justitia, primul fiind judecat pentru mai multe presupuse infractiuni economice iar cel de-al doilea, condamnat la doi ani de inchisoare pentru fals si uz de fals'.
De asemenea, raportul remarca existenta unor 'situatii in care agenda institutiilor media este vizibil influentata de interesele patronatului', fapt semnalat, potrivit documentului, de presedintele Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu, si chiar de Dan Voiculescu.
Sunt consemnate, totodata, tendintele din anii anteriori de consolidare a grupurilor de presa, cresterea investitiilor straine pe piata presei locale, dar si dezechilibrul dintre cererea si oferta de forta de munca in presa sau faptul ca grupurile media de dimensiuni mici si medii sunt impinse de necesitatile pietei spre fuziuni sau parteneriate cu grupuri mari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă