17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAfricanul care a dat culoare echipei de fotbal botosanene

Africanul care a dat culoare echipei de fotbal botosanene

Daca meritul pentru faptul ca FC Botosani se afla in prezent pe locul 4 in divizia secunda de fotbal apartine fara echivoc intregii echipe, pata de culoare in sezonul ce tocmai s-a incheiat a fost, fara doar si poate, Ibrahim Kano, un tanar care, la 24 de ani, este curtat de clubul din Dealul Copoului. Kano vine din Burkina Faso si l-a admirat dintotdeauna pe Gica Hagi, pe care-l considera un model pentru orice fotbalist din lume. Dupa mai bine de jumatate de an, africanul s-a integrat foarte bine in lot si a inceput sa inteleaga limba romana, primele sale cuvinte in tara noastra fiind „Buna seara”.

– Cum ai ajuns in Romania?
– Presedintele clubului meu de fotbal din Burkina Faso si domnul Iftimie (Valeriu Iftimie, presedintele Consiliului de Administratie al FC Botosani – n.r.) sunt parteneri de afaceri, si presedintele clubului meu de fotbal mi-a zis sa vin in Romania la echipa de fotbal din Botosani.
– Pe ce post joci in echipa si cate goluri ai marcat din toamna, de cand esti aici?
– Eu sunt fundas central si urc in atac la fazele fixe de cate ori am ocazia si, daca atacantii imi dau pase, pot marca din cornere, din lovituri libere, asa cum s-a intamplat in primul meci, in care am jucat cu Dacia Unirea Braila, cand am si marcat singurul gol, am dat cu capul, dar a fost decisiv pentru acea partida.
– Ce stiai despre fotbalul romanesc inainte sa vii la Botosani?
– Cunosteam fotbalul romanesc. L-am vazut pe Hagi jucand in echipa Romaniei, pentru ca echipa Romaniei a fost de importanta mondiala acum cativa ani.
– Sunt speculatii pentru un transfer la clubul Poli Iasi. Ce stii despre asta si, daca ar fi sa pleci, ce ai regreta in urma plecarii de la clubul botosanean?
– Nu regret ca plec, pentru ca in viata toata lumea cauta sa inainteze si eu trebuie sa decid sa merg inainte. Eu nu am primit nici o oferta. Au fost intelegeri intre domnul Iftimie si cei de la clubul iesean. Au fost doar vorbe, daca as putea fi adus in pregatiri, cum sunt ca jucator, nimic important. M-am acomodat la Botosani foarte bine, incat pot sa spun ca familia mea este aici
– Este Hagi si fotbalistul roman preferat sau ai remarcat pe unul din noul val?
– Cred ca Hagi este un punct de referinta pentru toti fotbalistii romani.
– Ce sanse dai echipei FC Botosani in sezonul urmator?
– Dorinta mea e ca anul viitor FC Botosani sa fie in Diviza A. E placerea mea sa joc pentru FC Botosani. Mi-ar placea foarte mult sa joc in prima divizie pentru FC Botosani.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă