28.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialAfli totul despre RCA

Afli totul despre RCA

Prima campanie de informare cu privire la poliţa RCA demarează săptămâna viitoare.

www.asigurareamasinilor.ro

În perioada 9-14 noiembrie, APPA – Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor, împreun[ cu IGPR – Inspectoratul General al Poliţiei Rutiere, CSA-Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Radio EUROPA FM şi România Liberă realizează o amplă campanie de informare a şoferilor privind procedurile de urmat în caz de accident uşor, necesitatea asigurărilor obligatorii RCA şi modalitatea de obţinere a despăgubirilor de la companiile de asigurări, acolo unde este cazul.

În perioada menţionată, şoferii din Bucureşti şi din principalele oraşe ale ţării care vor traversa cele mai importante intersecţii vor putea afla mai multe despre rolul şi utilitatea poliţei RCA pentru că vor primi gratuit broşura informativă a campaniei. Distribuţia broşurilor se va face atât prin intermediul promoterilor, cât şi a agenţilor Poliţiei Rutiere aflaţi în trafic în această perioadă. Şi pentru ca acoperirea să fie completă, broşurile vor putea fi găsite şi la toate secţiile Poliţiei Rutiere din Bucureşti unde se fac constatări de daune, în complexele comerciale din marile oraşe etc. Totodată, broşura va putea fi găsită şi în ediţia de miercuri, 10 noiembrie, a cotidianului România Liberă. Campania care demarează săptămâna viitoare se bucură de sprijinul principalelor companii de asigurări şi brokeraj în asigurări din piaţa de profil şi al unor importante instituţii media. Obiectivul acesteia este creşterea gradului de informare a publicului larg cu privire la poliţa de tip RCA. 

Ghidul Asiguratului

Accident cu victime

Nu părăsi locul accidentului până la venirea unui echipaj al Poliţiei Rutiere.

Poliţia îţi va încheia procesul verbal, va stabili vinovăţia şi îţi va elibera autorizaţia de reparaţie pentru vehicul.

Şoferul găsit vinovat va da o copie a poliţei sale RCA celuilalt şofer.

Accident uşor

Mergeţi împreună la secţia de Poliţie Rutieră pe raza căreia a avut loc accidentul.

Poliţia va încheia procesul verbal, va stabili vinovăţia şi îţi va elibera autorizaţia de reparaţie pentru vehicul.

Soferul găsit vinovat va da o copie a poliţei sale RCA celuilalt şofer.

sau

Completează împreună cu celălalt şofer un singur formular de constatare amiabilă şi păstrează una dintre cele două foi autocopiative.

Dacă ai pretenţii de despăgubire trebuie să depui formularul la compania celuilalt şofer.

Dacă nu ai pretenţii de despăgubire trebuie să îl depui la compania ta de asigurări.

Pentru mai multă siguranţă, mergi împreună cu celălalt şofer, cu formularul de constatare amiabil completat, la un centru de daune al uneia dintre companiile voastre de asigurare RCA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă