19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAfaceristul Severin Tcaciuc a fost eliberat condiţionat

Afaceristul Severin Tcaciuc a fost eliberat condiţionat

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, care a fost cercetat în mai multe dosare pentru mai multe infracţiuni economico-financiare, a fost eliberat din Penitenciarul Botoşani.

Tribunalul Botoşani a decis punerea în libertate admiţând recursul formulat de Tcaciuc faţă de hotărârea Judecătoriei Botoşani din 7 ianuarie 2011, potrivit Mediafax.

Severin Tcaciuc a executat două treimi din pedeapsa de doi ani şi şase luni după contopirea pedepselor.

Omul de afaceri sucevean a fost închis la Botoşani în august 2009 după ce a fost extrădat din Austria şi a executat din pedeapsă până în prezent un an şi cinci luni, la care se adaugă cinci luni de arest preventiv din anul 2001.

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, condamnat în lipsă, în România, la şase ani de detenţie, a fost reţinut în august 2009 în vederea extrădării din Austria, pe numele său fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insultă, furt şi pentru agresarea unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii.

Tcaciuc a părăsit România în 28 februarie 2003, prin Vama Borş, cu aproximativ trei ore înainte ca poliţiştii suceveni să transmită solicitarea de interzicere a ieşirii din ţară. După scandalul provocat de plecarea lui Tcaciuc din ţară, şefii Poliţiei sucevene au fost sancţionaţi.

Suceveanul Tcaciuc a fost cercetat în mai multe dosare pentru mai multe infracţiuni economico-financiare. El a fost arestat la sfîrşitul lui mai 2001 şi eliberat din arest la începutul lunii decembrie a aceluiaşi an.

De la prima arestare, Tcaciuc a fost pus în libertate de mai multe ori de instanţele sucevene, însă de fiecare dată Parchetul Curţii de Apel Suceava emitea un nou mandat de arestare pe numele lui, în dosare privind comiterea altor infracţiuni.

Comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat că firmele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc au produs statului, în anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 40 de miliarde de lei, ulterior Parchetul l-a deferit justiţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă