20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Afacerea Elecon", anulata de Curtea de Apel Timisoara

„Afacerea Elecon”, anulata de Curtea de Apel Timisoara

Curtea de Apel Timisoara a respins joi recursul Primariei Arad la decizia instantelor aradene de a anula vanzarea unui teren al municipalitatii catre societatea Elecon Plus. Decizia pune astfel punct unui intreg scandal al carui principal personaj a fost primarul Aradului, Gheorghe Falca, si firma Elecon Plus, "apropiata" liderilor PD ai organizatiei aradene. Practic, Curtea de Apel Timisoara, prin decizia sa, sustine sentinta Tribunalului Arad, prin care contractul de vanzare-cumparare a terenului a fost declarat nul.
Scandalul a izbucnit in urma cu mai multi ani, cand Remus Vasiu, proprietarul unei constructii amplasate pe terenul fostei Fabrici de zahar din Arad, a cerut concesionarea unei parcele din acesta. Tribunalul Arad a apreciat ca Remus Vasiu a fost tratat diferentiat in raport cu SC Elecon Plus de catre administratia locala, care a refuzat cererea primului, dar a acceptat-o pe cea a firmei.
In sentinta se arata ca, in acelasi timp, interesul reclamantului a fost nesocotit si incalcat abuziv, iar interesul paratei SC Elecon Plus a fost valorificat, prin faptul ca ulterior aceasta a cumparat prin negociere directa terenul in cauza, prin HCL 29/2006. Astfel, Elecon Plus a devenit proprietara terenului in suprafata de 52.434 mp, care cuprinde si cei 347 de metri patrati pe care este amplasata constructia care apartine lui Vasiu.
Problemele sunt departe de a fi rezolvate, pentru ca, intre timp, proaspat proprietara, Elecon Plus a si vandut terenul.
Societatea Elecon Plus a vandut terenul cumparat de la Primarie la un pret de trei ori mai mare unei firme din Timisoara. Suma pe care Primaria a incasat-o a fost de 838.944 de euro, plus TVA, iar Elecon"a vandut aceeasi suprafata cu 2.936.304 de euro, plus TVA.
Legaturile dintre primarul Gheorghe Falca si Elecon Plus sunt cercetate acum de procurori din cadrul Departamentului National Anticoruptie (DNA). Anchetatorii suspecteaza ca tranzactia prin care a fost vandut terenul fostei Fabrici de Zahar este in defavoarea municipalitatii. In acest caz, au fost audiati si functionarii Primariei Arad, care au participat la elaborarea proiectului privind vanzarea terenului respectiv, dar si consilierii municipali care au votat proiectul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă