25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAerele cailor au ajuns la Buza din Consiliul Judetean Arad

Aerele cailor au ajuns la Buza din Consiliul Judetean Arad

Propulsat intr-unul dintre posturile de vicepresedinte al Consiliului judetean Arad datorita algoritmului politic, Gavril Buza (UDMR), nu lipseste de la nici o actiune culturala a institutiilor din subordine. La urma urmei, pana aici nu e nimic anormal, mai ales ca omul are tot dreptul sa vada cum sunt cheltuiti banii publici repartizati cu zgarcenie nu pentru ca cei din fruntea CJ nu ar fi darnici din fire, ci pentru ca vistieria e cam pustie de ceva vreme incoace cand vine vorba de cultura.
Vadit bulversat dupa ecourile celebrei semnaturi pe care a tras-o la Mamaia, alaturi de alti alesi ai actualei guvernari, vicele de la CJ a fost scos la aer de reprezentantii Complexului Muzeal Arad, tocmai pe santierul arheologic de la Frumuseni. Peisajul zonei, format din coline imbinate cu campie si o padurice ce s-a dezvoltat chiar pe unul dintre malurile Muresului, nu a reusit sa-i aduca pe taramul viselor pe participantii la expeditie, cu atat mai putin pe supervizorul culturii judetului, Gavril Buza. Asta, pentru ca ploile cazute in ultima vreme au facut impracticabil drumul lung de doi kilometri de la sosea pana la santier.
Astfel ca, in frunte cu vicepresedintele si cativa consilieri judeteni, amatorii de descoperiri arheologice au fost imbarcati intr-un tractor si o caruta si purtati printre valuri de noroaie la fata locului.
Chiar daca s-a urcat in remorca tractorului, pe considerente ca este un mijloc de transport mai apropiat de epoca in care vietuim, Gavril Buza si-a dat seama ca nu a facut alegerea potrivita. Dupa doi kilometri de scuturaturi suferite in remorca, vicele a ajuns la santier cu stomacul intors pe dos si cu vadite senzatii de greata, asta ca sa nu mai vorbim de paloarea care i-a cuprins obrajii.
Timp de ora, cat a durat popasul printre sapaturile arheologice, Buza a dat tot timpul semne de oboseala, transportandu-si cu greutate cele peste 100 de kilograme de la un sant la altul si evitand sa priveasca scheletele descoperite, pentru a nu risca sa i se taie pofta de mancare.
Dupa ce a trecut, cat de cat cu bine, de hopul relicvelor, la indemul unor reprezentanti ai mass-media, vicele CJ a hotarat sa incerce, pe drumul spre intoarcere si confortul carutei, cu speranta ca ceaiul pe care l-a baut la primele ore ale diminetii va reusi sa-i ramana in intestine.
Insa, tocmai in momentul in care drumul cu caruta a inceput sa-i placa, Buza a avut de-a face cu aerele emanate de cei doi cai, a caror metabolism s-a manifestat ca si cand ar fi consumat o noapte intreaga iahnie de fasole.
Nu garantam ca-l vom mai vedea pe vicele CJ in remorca unui tractor sau in vreo caruta, dar putem garanta ca il vom vedea in continuare la bordul uneia dintre limuzinele din parcul auto al Consiliului Judetean, pe care s-au cheltuit miliarde de lei, cu mult peste bugetul comunei Frumuseni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă