20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAdrian Ursu pleaca de la Gandul

Adrian Ursu pleaca de la Gandul

Marius Nitu, in prezent redactor-sef adjunct al cotidianului Gandul, va fi noul redactor-sef al publicatiei, a confirmat, ieri, pentru Business Standard, Cristian Tudor Popescu, directorul cotidianului. El nu a oferit mai multe detalii cu privire la aceasta numire.

 

Miscarea are loc dupa ce, miercuri, actualul redactor-sef, Adrian Ursu, a anuntat ca va parasi publicatia pana la sfarsitul anului. Ursu analiza aceasta plecare de cateva luni. "Nu vreau sa inchei activitatea in jurnalism. Am sa raman pana la finalul anului la Gandul, deoarece vreau sa duc la bun sfarsit tot ce am inceput", a declarat Ursu, citat de NewsIn. Intrebat daca va vinde actiunile pe care le detine, in prezent, la societatea care editeaza Gandul, Adrian Ursu a declarat ca va decide dupa ce va discuta cu Adrian Sarbu, proprietarul trustului MediaPro, in al carui portofoliu se afla cotidianul Gandul.

In urma cu mai putin de o luna, senior editorul publicatiei, Bogdan Chireac, a demisionat in urma unui scandal referitor la afacerile pe care le deruleaza cu statul roman.

Cotidianul Gandul a fost lansat pe 2 mai 2005 de catre mai multi jurnalisti, printre care Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chireac, care au parasit redactia cotidianului Adevarul in urma unor neintelegeri cu Ana Maria Tinu.

Publicatia Gandul este detinuta de societatea Crucisatorul. In 2006, 68% dintre actiunile societatii au fost achizitionate de Publimedia, divizia de publishing a grupului MediaPro (Ziarul Financiar, Banateanul, ProTV, Acasa TV, Pro FM si Info Pro). Restul de 32% din actiunile societatii Crucisatorul sunt detinute de Cristian Tudor Popescu (14%), Adrian Ursu (6%), Bogdan Chireac (6%) si Lelia Munteanu (6%).

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă