12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialAdrian Năstase ar putea fi transferat la penitenciar

Adrian Năstase ar putea fi transferat la penitenciar

Medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală vor decide, mâine, dacă starea de sănătate a lui Adrian Năstase îi permite acestuia să fie transferat în penitenciar, hotărârea urmând să fie luată la solicitarea Poliţiei, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii sanitare.

Potrivit surselor citate, Poliţia Capitalei a trimis vineri, la Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sănătate a fostului premier, pentru a se şti dacă acesta poate fi mutat în petinenciar, în vederea executării pedepsei de doi ani de închisoare.

“Solicitarea a fost primită vineri, după ora 17.00, astfel că nu a putut fi înregistrată la Registratura unităţii sanitare. Acest lucru se va întâmpla luni, la ora 8.00, după care o comisie specială de medici se va întruni pentru a decide dacă pacientul poate fi transferat”, au mai pus cei de la Floreasca.

Din comisie vor face parte medicii care s-au ocupat de Năstase după internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, dar şi un legist, au precizat aceleaşi surse.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul “Trofeul Calităţii”. Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, vineri, că, la dorinţa familiei lui Năstase, Spitalul Floreasca nu mai poate să furnizeze niciun fel de informaţie privind starea de sănătate a fostului premier.

Tot vineri, un alt medic din echipa care l-a operat pe Năstase, Ioan Lascăr, a precizat că evoluţia postoperatorie a pacientului este foarte bună, în parametri normali.

După operaţia de joi, Brădişteanu declarase că Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică şi prezintă risc de infarct. El a mai spus că, în acest moment, nu ar propune o intervenţie chirurgicală legată de problemele cardiace. Medicul a adăugat că fostul premier suferă de mai multe afecţiuni, el enumerând afecţiuni tirodiene, diabet, dislipidemie şi hipertensiune.

Avocaţii lui Adrian Năstase au depus, joi, o cerere de amânare a executării pedepsei lui Năstase, motivată de condiţiile extraordinare în care se află fostul premier, condiţii ce s-ar putea răsfrânge în mod negativ şi asupra familiei acestuia.

Avocatul Ion Cazacu a precizat că amânarea executării pedepsei în cazul clientului său poate fi cerută o singură dată, pentru o perioadă de maximum trei luni.

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă