9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialAdrian Năstase a fost ELIBERAT

Adrian Năstase a fost ELIBERAT

22:15 –  Adrian Năstase a părăsit clinica privată.

21:00 – Fiul lui Adrian Năstase a anunţat că tatăl său ar putea rămâne peste noapte la clinică. „Tata este bine”, a precizat el.

18:50 – Maşina lui Adrian Năstase a ajuns la o clinică privată. De altfel, o ambulanţă Sanador l-a însoţit pe fostul premier încă de la plecarea de la Jilava.

––-

18:05 – Fostul premier Adrian Năstase a părăsit penitenciarul Jilava. „Toate bune. Ne auzim curând”, au fost cuvintele sale adresate presei şi simpatizanţilor. Năstase a plecat de la penitenciar însoţit de mai multe limuzine şi o ambulanţă.

––

17:40 – Andrei Năstase a sosit la Jilava pentru a-l lua acasă pe tatăl său, Adrian Năstase, eliberat din Penitenciarul Jilava.

„A fost un moment emoţionant. O să îl strâng în braţe cu siguranţă. Am aşteptat de ceva timp momentul ăsta. Nu am reuşit să comunicăm astăzi. L-am urmărit în instanţă. Acum aştept să îl luăm acasă”, a declarat Andrei Năstase, citat de Realitatea.net.

––

15: 39 – Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, luni, recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează Mediafax.

Completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 şi punerea în libertate a lui Adrian Năstase.

Citeşte şi Primele declaraţii ale lui Năstase după ELIBERARE

Concret, două din cele trei judecătoare au dispus punerea în libertate a lui Adrian Năstase, în vreme ce al treilea magistrat din complet a decis în sens contrar.

Citeşte şi Antonescu: Decizia trebuia luată mai repede, fără atâtea contorsiuni

Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului.

Citeşte şi Chelaru, despre eliberarea lui Năstase: Este starea naturală a unui om, aceea de libertate

După procesarea documentului de la instanţă, Penitenciarul Jilava urmează să încheie formalităţile în cazul lui Adrian Năstase şi să îl elibereze.

 Citeşte şi Zgonea, despre Năstase: Eu nu doresc nici duşmanilor să treacă prin asemenea momente

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Tribunalul Bucureşti, care luni au decis definitiv eliberarea fostului premier Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul „Trofeul calităţii”.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/e9f9582b7227bd4259a3a2989c7c6779/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

_ _ _ _

14:36 – Şedinţa în care se hotărăşte eliberarea lui Adrian Năstase s-a încheiat. Judecătorii au rămas în pronunţare.

Citeşte şi editorialul Cheia eliberării lui Adrian Năstase

 

_ _ _ _

12:43 – Instanţa a respins documentele de la dosar care prezintă modificări, transmite Realitatea TV.

_ _ _ _

12.00 Instanţa a reluat discuţiile în dosarul în care Adrian Năstase cere eliberarea condiţionată, procurorul DNA susţinând că a găsit documente depuse de avocaţii lui Năstase care nu poartă ştampila „conform cu originalul” şi alte înscrisuri care au această ştampilă, dar este pusă în condiţii suspecte.

_ _ _ _

11.21 – Şedinţa de la Tribunalul Bucureşti a mai fost amânată cu o jumătate de ora. Ea va fi reluată la ora 12:00, transmite Realitatea TV.

_ _ _ _

9.40 Şedinta de la Tribunalul Bucureşti cu privire la eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase a fost suspendată pentru două ore.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a explicat că suspendarea a fost cerută de un procuror care nu a avut timp să citească documentele ce arată motivele pentru care fostul premier ar trebui eliberat condiţionat.

„Ceea ce este surpinzător este că procurorul atacă în recurs aceste activităţi (care arată că Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat), iar astăzi spune că nu a luat cunoştinţă de ele. Instanţa i-a dat două ore acestui procuror să studieze aceste dosare”, a declarat Ion Cazacu.

_ _ _ _

Fostul premier Adrian Năstase află, luni, dacă va fi eliberat condiţionat. Tribunalul Bucureşti ia în discuţie recursul procurorilor împotriva deciziei favorabile obţinute de Năstase.

În urmă cu mai bine de o lună, Judecătoria Sectorului 4 a considerat că Năstase îndeplineşte toate condiţiile şi că a executat suficient din pedeapsă, aşa că poate fi eliberat condiţionat. S-au opus însă procurorii, potrivit Digi 24.

Citeşte şi Adrian Năstase, la un pas de eliberare

Năstase a scris cinci cărţi pe timpul încarcerării sale, activitate care va conta în luarea deciziei privind eliberarea sa.

Adrian Năstase a stat în penitenciar opt luni şi trei săptămâni, perioadă care reprezintă o treime din cei doi ani primiţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Trofeul Calităţii”. Potrivit legii, persoanele cu vârsta peste 60 de ani pot fi eliberate condiţionat dacă efectuează o treime din pedeapsa primită.

Citeşte şi Vanghelie: Adrian Năstase e „o instituţie” în PSD

Fostul premier a fost vizitat astăzi de fiul său, Andei Năstase, care şi-a exprimat speranţa ca tatăl său să se alăture din nou familiei.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă