12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAdmiterea in Magistratura

Admiterea in Magistratura

Consiliul Superior al Magistraturii organizeaza, incepand de azi, prin Institutul National al Magistraturii, examenul de admitere pentru functiile de judecator si procuror. Concurenta este de aproape 11 candidati pe loc. Sunt scoase la concurs 240 de locuri, o suta de judecator si 140 de procuror, pentru care candideaza 2.635 de persoane. Proba de azi este eliminatorie si consta intr-un test grila de o suta de intrebari, acoperind ariile dreptului civil, procesual civil, penal si procesual penal. Pe 11 septembrie, examenul continua cu un test grila de verificare a logicii, iar in perioada 12-18 septembrie candidatii participa la interviuri care le vor verifica aptitudinile, motivatiile si etica profesionala.
Printre conditiile de participare la concurs se numara cetatenia romana, o licenta in stiinte juridice si lipsa cazierului penal sau fiscal. Pentru a fi admis in Magistratura, un candidat trebuie sa obtina cel putin nota sapte. La concursurile precedente, situatia a fost vecina cu dezastrul, foarte putini reusind sa depaseasca acest prag. Foarte multe posturi au ramas atunci neocupate.

11.00 Danone vorbeste
Hotel Crowne Plaza
Compania Danone sustine o conferinta de presa ca urmare a rezultatelor oficiale ale analizelor efectuate pe iaurturile suspectate sa contina dioxina.

15.00 Sedinta la primarie
Sediul PMB
Consiliul General al Municipiului Bucuresti se intruneste pentru a discuta sase proiecte, printre care si Planul Urbanistic Zonal pentru Parcul Bordei.

17.00 otelul joaca pentru uefa
Stadionul Otelul
Echipa Otelul Galati joaca acasa returul cu Lokomotiv Sofia, in turul II al preliminariilor Cupei UEFA. In tur, bulgarii au batut cu 3-1.

18.30 ziua green hours
Club Green Hours
Clubul isi celebreaza al 13-lea an de existenta, fiind infiintat in 1994.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă