8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAdministratorul unei firme, cercetat penal. Ce au descoperit agenții fiscal la o...

Administratorul unei firme, cercetat penal. Ce au descoperit agenții fiscal la o inspecție de RUTINĂ

Administratorul unei firme din Arad este cercetat penal după ce o inspecție fiscală de rutină a ANAF a scos la iveală dovezi ale unei evaziuni fiscale de peste 18 milioane de lei, relatează Mediafax

Agentul economic a făcut obiectul unei inspecţii fiscale de rutină pentru verificarea modului de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a TVA, descoperindu-se o evaziune fiscală ce depășește 18 milioane de lei.

Obiectul principal de activitate al firmei îl constituie “Activităţi ale agenţiilor de publicitate”, iar verificările au vizat perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2014.

Inspectorii fiscali au descoperit o serie de nereguli, stabilind că firma datorează statului un impozit de profit de 5.187.638 de lei.

“Din analiza evidenţei contabile a societăţii se constată că aceasta înregistrează o serie de cheltuieli cu serviciile realizate de diverşi furnizori, pentru care nu poate face dovada realizării efective a acestor servicii”, potrivit unui comunicat al Direcției Județene a Finanțelor Publice. 

De asemenea, facturile de achiziţie a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la datele privind expediţia, iar avizele de însoţire a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la mijloacele de transport utilizate.

“Societatea se află în imposibilitatea de a pune la dispoziţia organelor de inspecţie fiscală documentele de transport pentru bunurile achiziţionate, respectiv livrate în perioada 01.01.2011 – 31.12.2014. Organele de inspecţie fiscală au constatat că societatea nu a putut prezenta pentru cheltuielile cu descărcarea de gestiune a mărfurilor livrate, documente justificative care să facă dovada realităţii si că acestea au fost achiziţionate efectiv, drept pentru care aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal”, se mai arată în comunicat.

Verificările au scos în evidență nereguli și privind TVA, la acest capitol firma datorând statului 9.183.802 lei. Inspectorii au mai calculat sume accesorii care ajung la 3.654.354 lei.

Pe numele administratorului a fost depusă sesizare penală la DIICOT pentru o evaziune fiscală de 18.025.794 lei.

Totodată, întrucât societatea a întocmit în mod eronat decontul de TVA, nu a efectuat inventarierea patrimoniului, nu a depus declaraţiile informative cod 394, a desfăşurat activităţi într-un loc care nu a fost declarat la Registrul omerţului, s-a aplicat și o amendă de 16.000 lei şi confiscarea sumei de 9.694.480 lei.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă