14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialAdministraţia Prezidenţială va avea un NOU SITE, cu o grafică ”modernă”

Administraţia Prezidenţială va avea un NOU SITE, cu o grafică ”modernă”

Administraţia Prezidenţială va reactualiza site-ul instituţiei, www.presidency.ro, acesta urmează să aibă o grafică modernă, precum şi o versiune în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, preţul pe care-l va plăti instituţia fiind de aproximativ 8.700 de lei, fără TVA, potrivit Agerpres.

“Site-ul va avea o grafică modernă, în ton cu tendinţele actuale ale web designului şi va avea un bogat conţinut foto şi video, păstrând însă un important accent şi pe conţinutul informativ. De asemenea, în relaţiile cu cancelariile străine se impune crearea unei versiuni a website-ului în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, versiune pe care noua variantă o va opera. Actuala versiune a site-ului datează de mai bine de cinci ani şi are o interfaţă greu de utilizat şi prea puţin intuitivă în raport cu întreprinderile actuale ale internauţilor”, subliniază Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

Într-un răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, se menţionează că achiziţia serviciilor de realizare a concepţiei grafice şi a designului web pentru site-ul www.presidency.ro s-a făcut, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, dată fiind suma estimată pentru aceste servicii, prin procedura de achiziţie directă. Prospectarea pieţei s-a realizat folosind date din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), procedura de analiză a ofertelor fiind efectuată la data de 14 februarie 2012.

Potrivit sursei citate, s-au primit oferte de preţ de la: MBM Software&Parteners SRL – valoare ofertă fără TVA de 14.480 de lei, PFA Dumitru Denisa – valoare ofertă 8.694,60 de lei, fără TVA şi SC Liga Software SRL – valoare ofertă 9.061,50 de lei, fără TVA.

“A fost desemnată câştigătoare, conform notei de prospectare DMR/901/14.02.2012, oferta primită de la PFA Dumitru Denisa (întrucât la baza selecţiei s-a avut în vedere preţul cel mai mic). Din cauza unor probleme, s-a amânat încheierea contractului iar procedura de achiziţie a fost făcută publică în SEAP în data de 14 septembrie 2012, când s-au reluat discuţiile privind încheierea contractului. Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, se aşteaptă confirmarea prin SEAP din partea PFA Dumitru Denisa privind acceptul încheierii achiziţiei şi a contractului”, se precizează în răspunsul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţia mai subliniază că specialiştii IT vor începe lucrul la site imediat ce contractul va fi semnat, astfel încât în cel mai scurt timp posibil acesta va fi funcţional.

Cele mai citite

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Cursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto School și programului Global University Outreach

Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School, care oferă o serie de module online accesibile, concepute...
Ultima oră
Pe aceeași temă