21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAdio, Tito Vilanova! Barcelona s-a despărțit de fostul său antrenor

Adio, Tito Vilanova! Barcelona s-a despărțit de fostul său antrenor

Fotbalul spaniol și-a luat adio, luni seara, de la fostul antrenor al Barcelonei, Tito Vilanova, ale cărui funerarii au avut loc la catedrala din Barcelona. Cele trei zile de doliu decretate de clubul catalan s-au încheiat aseară, Vilanova, răpuns de cancer la 45 de ani, intrând în istoria FC Barcelona.

La ora locală 20.00, în timp ce clopotele băteau, soţia lui Vilanova, Montse Chaure, împreună cu fiicele lor, Carlota şi Adria, au intrat în biserică cu urna conţinând cenuşa fostului antrenor, incinerat sâmbătă în oraşul natal, potrivit Mediafax.

"Nu te vom uita niciodată. Vei rămâne mereu în inimile noastre", a declarat preşedintele grupării catalane Josep Maria Bartomeu la ceremonia religioasă care a avut loc la catedrala din Barcelona şi la care au participat peste 1.500 de persoane.

"Dintre toate lucrurile pe care tatăl meu m-a învăţat, cel mai important este că viaţa este prea scurtă pentru a fi nefericit", a spus Carlota, una dintre fiicele lui Vilanova.

La ceremonia religioasă a participat întreg lotul echipei FC Barcelona, persoane de la alte secţii ale clubului spaniol, reprezentanţi ai fotbalului spaniol şi european. Această ceremonie a încheiat cele trei zile de doliu în onoarea lui Tito Vilanova.

Tito Vilanova a încetat din viaţă, vineri, după o luptă de doi ani şi jumătate cu cancerul. În acest week-end, s-au ţinut momente de reculegere în memoria sa la meciurile din Spania, dar şi pe stadionul echipei Bayern Munchen, antrenată de prietenul şi fostul colaborator al lui Vilanova, Josep Guardiola.

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, fanii au avut posibilitatea să îl omagieze pe Vilanova într-un spaţiu special amenajat la stadionul Camp Nou. Sâmbătă, între orele 09.00 şi 23.00, în sala de condoleanţe au ajuns, rând pe rând, 20.802 persoane, primii fiind chiar jucătorii echipei FC Barcelona, iar duminică numărul celor care l-au omagiat pe tehnician a fost mai mare – 32.197. Printre persoanele care au fost prezente în sala de condoleanţe s-a numărat şi selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque.

Trupul neînsufleţit al lui Tito Vilanova a fost incinerat la Peralada, în apropiere de localitatea natală a tehnicianului, Bellcaire d'Emporda. Ceremonia funerară s-a desfăşurat într-un cadru intim, la dorinţa familiei lui Vilanova.

După decesul lui Vilanova, familia sa a cerut să i se respecte intimitatea, singura acţiune publică pe care a acceptat-o fiind ceremonia religioasă care a avut loc luni, la catedrala din Barcelona, ce a încheiat cele trei zile de doliu decretate de clubul catalan.

Cele mai citite

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă