20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAdio "profesorului" Felix

Adio „profesorului” Felix

Deputatul Nicolae Popa, proaspat demisionar din PC, povesteste ca a plecat din partid pentru ca s-a saturat sa se lupte cu indivizi neconstructivi. Desi a refuzat sa-i numeasca pe acestia, intr-un interviu acordat Romaniei libere, Popa spune ca il va respecta mereu pe "profesorul" Dan Voiculescu.

» De ce ati demisionat?
Nicolae Popa: Am demisionat din Partidul Conservator pentru ca in ultima vreme, in mass-media, numele meu a fost asociat cu participarea la anumite grupuri dizidente din partid. M-am simtit jignit si ofensat pentru ca nu agreez asemenea metode…

» De ce nu ati discutat…
Am avut o discutie cu domnul profesor Voiculescu si l-am lamurit ca poate sa stea si 1.000 de ani la conducerea partidului fara ca eu sa il deranjez. S-a lamurit si el. L-am rugat: domnule profesor, am probleme de imagine, am probleme organizatorice in judet, pentru ca oamenii erau dezorientati, dati o dezmintire, o precizare. A spus ceva, dar pana la urma a ramas cum s-ar spune in coada de peste. si ca sa nu-i creez o situatie delicata, ca si cand prezenta mea ar fi un ghimpe, am demisionat si i-am spus ca fac treaba asta daca nu se elimina aceasta stare de neincredere si suspiciune. Sunt cativa indivizi in jurul domnului profesor care incearca sa mentina aceasta stare tensionata si care fac lucruri rele, pentru ca ei se indreapta impotriva celor care au muncit cu adevarat pentru consolidarea acestui partid. In plus, nu mai am nici nervi sa ma lupt cu tot felul de indivizi care nu au nimic constructiv in actiunile lor.

» Dati cateva nume. Despre cine e vorba?
Nu vreau sa intru in asemenea amanunte.

» Cine pleaca cu dumneavoastra dintre oamenii din organizatia judeteana?
Cei care nu fac parte din consiliile locale si din cel judetean. Vor veni dupa mine toti cei care nu sunt alesi.

» Va intereseaza un alt partid?
Deocamdata nu sunt decis. Imi iau o luna de concediu politic sa imi asez gandurile si sa treaca situatia aceasta.
 
» Dar ati primit oferte?
Nu! Nu am oferte, doar asa, "la o bere", dar nu au existat discutii concrete.

» Cui predati cheile de la sediu?
Biroul parlamentar ramane la aceeasi adresa, unde il stiu oamenii. Sediul partidului se muta in fostul sediu al PUNR. In ceea ce priveste interimatul la conducerea filialei, potrivit unei hotarari a Biroului Executiv, va fi asigurat de Ulise Toader (consilier judetean – n.red.).
CV
Nicolae Popa a pus pe picioare cea mai puternica organizatie judeteana a Partidului Conservator, daca ar fi sa tinem cont de rezultatele din alegeri. A facut jocurile la nivel local, reusind, cu numai doi consilieri judeteni, sa obtina o functie de vicepresedinte al CJ Alba, plus o multime de posturi de directori ai institutiilor publice. Adversarii l-au catalogat ca traseist (a trecut pe la PDSR, ApR, PUR-PC) si a fost acuzat ca nu-si duce proiectele dincolo de declaratii. si-a facut, insa, o faima de bun organizator si de constructor de organizatii politice.

» Doriti sa mai transmiteti ceva? Eventual fostilor colegi?
In ceea ce priveste simpatizantii si alegatorii mei, ii asigur ca raman acelasi deputat devotat, iar domnului profesor ii multumesc pentru tot ce am realizat pana acum impreuna si il voi respecta ca si pana acum.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă