17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialAdio Cupa Mondiala!

Adio Cupa Mondiala!

» Sansele Romaniei de a se califica la Cupa Mondiala din 2010, din Africa de Sud, au ramas doar teoretice, dupa infrangerea cu 2-3 suferita de "tricolori" sambata seara, la Constanta, in fata reprezentativei Serbiei. Zilele lui Victor Piturca la carma nationalei sunt numarate, conducerea federatiei romane anuntand ca dupa meciul cu Austria de miercuri se va face o analiza in urma careia se va lua o decizie cu privire la viitorul selectionerului.

Asteptat cu mare interes si cu mult optimism, meciul Romania-Serbia, din Grupa 7 a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, s-a transformat intr-un cosmar pentru "tricolori". Victor Piturca a inceput partida cu un prim "11" format din Lobont, Contra, D. Stoica, Rat, Codrea, Radoi, Cocis, Costea, Mutu si Marica. Echipele au sarit rapid peste faza de tatonare, primele minute fiind dedicate luptei pentru dominare la centrul terenului. Prima ocazie a meciului a venit in minutul 17. In urma unei centrari a lui Contra, Mutu a reluat cu capul, insa Stojkovic a fost la post. Raspunsul sarbilor a fost mai dur decat ne asteptam. O lovitura libera de la centrul terenului, executata rapid de mijlocasii plavi, l-a pus pe Krasic in pozitie excelenta de a marca. Mingea sutata de mijlocasul lui TSKA Moscova de la aproximativ 10 metri de poarta lui Lobont a lovit bara, iar Milan Jovanovic, pe faza, a indeplinit o simpla formalitate.

 

"Tricolorii" si-au reluat atacurile, dar fara rezultate si pe tabela de marcaj. Mai intai, Cocis a irosit o buna ocazie, sutand peste poarta dintr-o pozitie favorabila (‘25), pentru ca zece minute mai tarziu Mutu sa fie oprit in ultima clipa de catre Vidic. Cand toata lumea astepta fluierul de final al primei reprize al lui Matteo Tefoloni, Serbia mai puncteaza o data, majorand diferenta. Krasic a centrat din corner, iar Dorel Stoica a marcat in propria poarta.
La pauza, Piturca risca si il trimite pe Cristian Tanase, un jucator ofensiv, in locul unuia mai defensiv, Paul Codrea. Modificarea s-a dovedit de bun augur, atacurile intetindu-se la poarta lui Stojkovic. In minutul 50, dupa un triunghi de pase Contra, Mutu, Marica, ultimul l-a invins cu un lob pe portarul advers. Presiunea romanilor s-a accentuat si mai mult dupa marcarea golului, insa Antic a organizat perfect apararea sarbilor, mizand pe contraatac.

 

Soarta a fost din nou de partea vecinilor nostri, care au reusit in minutul 59 sa puncteze din nou in urma unei faze fixe. Un nou corner executat de Krasic a adus mingea in careul lui Lobont, iar dupa ce Costea, Radoi si Dorel Stoica s-au chinuit fara succes sa degajeze, Branislav Ivanovic a restabilit diferenta de la pauza, aratandu-le parca "tricolorilor" ca sarbii pot inscrie oricand doresc. Dupa doar un sfert de ora, Piturca a inceput sa spere la o revenire spectaculoasa, dupa ce Dorel Stoica s-a revansat dupa autogolul din prima repriza inscriind golul doi al Romaniei. Desi pana la final "tricolorii" au atacat in valuri, rezultatul nu s-a mai schimbat, reprezentativa Romaniei iesind, practic, din lupta calificarii. Pentru a ajunge la Mondiale, "tricolorii" trebuie sa castige toate cele sase meciuri pe care le mai au de disputat, iar Franta sa invinga in Serbia.

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Drăgușin, criticat după meciul din Carabao Cup! Tottenham a învins dramatic pe Coventry

Deși Tottenham a reușit să întoarcă scorul și să se califice în optimile Carabao Cup, prestația fundașului Radu Drăgușin a fost criticată dur de...

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...
Ultima oră
Pe aceeași temă