22.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAda Roseti: Nimeni nu ma crede cand spun ca sunt foarte timida

Ada Roseti: Nimeni nu ma crede cand spun ca sunt foarte timida

In urma cu cativa ani, desi a avut ocazia sa-si faca doctoratul in chimie in Statele Unite, Ada Roseti a ramas la Bucuresti, acceptand sa prezinte o emisiune la postul de radio Pro FM. De aici si pana la televiziune – ca prezentator, director de achizitii sau manager pentru posturile Discovery in Romania – au fost doar "cativa pasi".

Mi-am inceput cariera in mass media din intamplare, desi acum, privind inapoi, nu inteleg cum de mi-am imaginat vreodata ca as putea face altceva. Am facut studii de chimie la Universitatea Bucuresti si eram gata sa devin cercetator – chiar ma gandeam la un doctorat facut in America, alaturi de sotul meu, si el chimist. Dar a venit o provocare – am acceptat-o si asa am ajuns sa lucrez la Pro FM.

 

Nimeni nu ma crede cand spun ca sunt foarte timida si ca vorbitul in public, aparitia la televizor, luatul interviurilor ma terifiaza. Lucrand la radio, s-a ivit provocarea de a face TV, pe care am refuzat-o, apoi am acceptat-o, si restul e istorie.

De la film la documentar
Dupa plecarea din trustul Pro m-am ocupat de achizitii de programe de televiziune, mai intai pentru National TV, apoi, o scurta vreme, pentru Prima, si, pana la finalul anului trecut, pentru TVR. Mi-a placut foarte mult sa fac asta pentru ca era tot o provocare, era ceva ce nu mai facusem, dar ma scutea de nevoia de a-mi confrunta zilnic teama de a face sau spune prostii in public. De televiziune nu m-am despartit niciodata, televiziune era si cand apaream la Lumea Filmului, televiziune era si cand achizitionam filme pentru TVR. Si acum lucrez tot in televiziune, de data aceasta pentru Discovery Networks, unde ma ocup cu dezvoltarea portofoliului de canale Discovery in Romania. Aici am ajuns sa lucrez dupa ce am fost contactata de o companie de headhunting, am dat interviuri si am ajuns aici. Propunerea de a ma alatura echipei Discovery a venit chiar la momentul potrivit, cand imi doream o schimbare si simteam nevoia unor noi provocari. Sunt sigura ca am facut alegerea potrivita, in primul rand pentru ca Discovery are o imagine foarte buna in Romania, si mai apoi pentru ca Discovery este un brand international si un lider in divertismentul factual. Cu toate acestea, nu stiam foarte multe despre Discovery atunci cand am venit aici. Apoi am ajuns la o conferinta de televiziune in America, si acolo pe culoare se vorbea de Discovery si ultima campanie. La capitolul «best practices», Discovery era prima data exemplu, si mi-am dat seama ca, de fapt, lucrez pentru o televiziune foarte mare, un brand media international si cea mai mare companie de productie de programe documentare din lume. Si, dupa jumatate de an, sunt mai entuziasmata decat la inceput, imi place si mai tare ce fac aici, sunt foarte mandra ca fac parte din aceasta echipa internationala de oameni talentati si curajosi.

Divertisment de calitate
Stiu ca foarte multa lume de la noi prefera Discovery, dar nu toti se uita atat de des pe cat ar dori. stirile sunt mai importante in anumite momente, alteori oamenii au nevoie sa evadeze din realitate si se uita la filme, dar stiu ca notorietatea brandului Discovery e mare si simpatia de care e inconjurat este extraordinara. Rolul meu e sa conving spectatorii sa se uite doar un pic mai mult si un pic mai des la programele noastre, pentru ca Discovery ofera atat emisiuni care imbogatesc cunostintele, cat si divertisment de foarte buna calitate.

Programele noastre s-au schimbat in ultima vreme, au devenit mai dinamice, mai directe, dar nu si-au pierdut nici o secunda rigoarea si calitatea informatiei. «Cum se fabrica» este unul dintre cele mai de succes programe ale noastre si este pe cat de simplu, pe atat de bun. «Vanatorii de mituri» e inrudit ca tematica, dar ofera o perspectiva noua, cea a doi indivizi, Adam si Jamie, absolut pasionati de stiinta, pe care o folosesc pentru a testa cele mai traznite idei si legende urbane.

Dupa program…
Cat priveste timpul liber – atat cat este – mi-l petrec cu familia, cu cei doi fii ai mei, desi cel mare, care are 18 ani, nu prea mai sta acasa cu noi. Un singur lucru am pastrat pe tot acest timp, preferinta mea de la bun inceput: radioul. Acum fac o emisiune despre filme, de o ora, la Radio Smart FM, si asta pentru ca imi place si pentru ca acesta e cel mai bun mod de a ma pastra la curent cu tot ce se intampla in lumea filmului.  

Documentare captivante
Este cunoscut faptul ca Discovery prezinta povesti adevarate, insa o face intr-un mod captivant si original. Programele noastre sunt accesibile si reusesc sa faca telespectatorul sa-si puna intrebari. Discovery prezinta realitatea, dar nu intr-un mod senzational, deoarece noi stim ca adevarul bate intotdeauna fictiunea. Cele mai bune povesti vin din viata reala, iar oamenilor asta le place sa vada. Chiar acum lucram la o serie de proiecte pe care le veti putea vedea la toamna – atat pe micile ecrane, cat si off-air.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă