20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAcuzaţii de cenzură la Arad

Acuzaţii de cenzură la Arad

Conducerea Televiziunii Arad acuză conducerea RCS-RDS de cenzură, deoarece postul de televiziune cu o vechime de emisie de peste 20 de ani a fost eliminat din reţeaua de cablu. TV Arad a fost al doilea post de televiziune dintr-un oraş din România, care a început să emită după Revoluţia din Decembrie 1989.

În urmă cu câteva luni, s-a schimbat acţionariatul şi împotriva jurnaliştilor acestui post au început acţiunile de intimidare, spun reprezentanţii televiziuniii locale. Ei mai afirmă că, deoarece acestă acţiune nu a reuşit, postul TV Arad a fost scos din grila de programe RCS-RDS. Arădenii se întreabă pe bună dreptate de ce nu pot urmări un post local, dar primesc emisiuni ale unor televiziuni din alte oraşe, de exemplu, TV Neptun, posturi din Oradea şi Timişoara.

Cazuri similare

„Acest caz nu este unul singular: TVT 89, staţie regională cu emisie pe satelit este interzisă în patru judeţe ale ţării de aceeaşi firmă RCS-RDS, în Timişoara fiind introdusă ti­mid într-un capăt de bandă în reţeaua analogică. Considerăm că avem în con­tinuare dreptul de a rosti opinii nepo­pulare şi privilegiul de a fi de acord cu opinia majoritară. Considerăm că mo­nopolul RCS-RDS din municipiul Arad ne-a scos din lumea contemporană, civilizată.  Teoretic, cenzura în presă este interzisă. Nu însă şi în Arad. Constituţia României de după ’89 a fost cea care a adus, formal, o specificare clară în acest sens: cenzura de orice fel este interzisă”, a declarat Georgică Cornu, administratorul TV Arad.

„Acest caz nu este unul singular: TVT 89, staţie regională cu emisie pe satelit este interzisă în patru judeţe ale ţării de aceeaşi firmă RCS-RDS, în Timişoara fiind introdusă ti­mid într-un capăt de bandă în reţeaua analogică. Considerăm că avem în con­tinuare dreptul de a rosti opinii nepo­pulare şi privilegiul de a fi de acord cu opinia majoritară. Considerăm că mo­nopolul RCS-RDS din municipiul Arad ne-a scos din lumea contemporană, civilizată” – Georgică Cornu, administratorul TV Arad.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă