12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial"ACU" lasa teren liber unui complex comercial

“ACU” lasa teren liber unui complex comercial

Lucrarile de demolare a celui mai vechi stadion din tara, situat in municipiul Arad, au inceput deja, locul acestuia urmand a fi luat de un complex comercial. Echipele de muncitori lucreaza din greu, singura concesie facuta conducerii clubului “ACU” fiind aceea de a permite echipei de fotbal sa-si sustina, sambata, un ultim meci pe arena.
Aceasta concesie nu a fost, insa, totala, deoarece activitatea de demolare a stadionului a continuat chiar si in timpul desfasurarii jocului de fotbal. Majoritatea spectatorilor prezenti, sambata, la acest ultim joc au venit din nostalgie, nu putini fiind cei care, din acelasi motiv, si-au manifestat dorinta de a duce acasa cate o brazda din gazonul batranului stadion, sau o caramida din peretii arenei.
Incepand de luni, cei de la clubul “ACU” se vor muta pe stadionul “Motorul”, din cartierul Aradul Nou, loc care le-a fost pus la dispozitie de Primarie. Clubul se va muta in noua locatie impreuna cu tabela de marcaj.
Solutia cu arena “Motorul” este, insa, una compromis, intrucat baza sportiva nu a fost omologata de Federatia Romana de Fotbal, deci nu poate gazdui competitii oficiale. Locul stadionului “ACU” va fi luat de un complex comercial care va cuprinde doua supermarket-uri.
In urma cu mai bine de o suta de ani, mai exact pe 15 august 1899, pe terenul viran din apropierea Uzinelor de Vagoane, locul pe care se afla stadionul “ACU”, s-a disputat primul meci international de fotbal jucat in Romania, intre “Athletic Club” Arad si “Politehnika” Budapesta.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă