20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"ACU" lasa teren liber unui complex comercial

„ACU” lasa teren liber unui complex comercial

Lucrarile de demolare a celui mai vechi stadion din tara, situat in municipiul Arad, au inceput deja, locul acestuia urmand a fi luat de un complex comercial. Echipele de muncitori lucreaza din greu, singura concesie facuta conducerii clubului „ACU” fiind aceea de a permite echipei de fotbal sa-si sustina, sambata, un ultim meci pe arena.
Aceasta concesie nu a fost, insa, totala, deoarece activitatea de demolare a stadionului a continuat chiar si in timpul desfasurarii jocului de fotbal. Majoritatea spectatorilor prezenti, sambata, la acest ultim joc au venit din nostalgie, nu putini fiind cei care, din acelasi motiv, si-au manifestat dorinta de a duce acasa cate o brazda din gazonul batranului stadion, sau o caramida din peretii arenei.
Incepand de luni, cei de la clubul „ACU” se vor muta pe stadionul „Motorul”, din cartierul Aradul Nou, loc care le-a fost pus la dispozitie de Primarie. Clubul se va muta in noua locatie impreuna cu tabela de marcaj.
Solutia cu arena „Motorul” este, insa, una compromis, intrucat baza sportiva nu a fost omologata de Federatia Romana de Fotbal, deci nu poate gazdui competitii oficiale. Locul stadionului „ACU” va fi luat de un complex comercial care va cuprinde doua supermarket-uri.
In urma cu mai bine de o suta de ani, mai exact pe 15 august 1899, pe terenul viran din apropierea Uzinelor de Vagoane, locul pe care se afla stadionul „ACU”, s-a disputat primul meci international de fotbal jucat in Romania, intre „Athletic Club” Arad si „Politehnika” Budapesta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă