17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecial"ACU" lasa teren liber unui complex comercial

„ACU” lasa teren liber unui complex comercial

Lucrarile de demolare a celui mai vechi stadion din tara, situat in municipiul Arad, au inceput deja, locul acestuia urmand a fi luat de un complex comercial. Echipele de muncitori lucreaza din greu, singura concesie facuta conducerii clubului „ACU” fiind aceea de a permite echipei de fotbal sa-si sustina, sambata, un ultim meci pe arena.
Aceasta concesie nu a fost, insa, totala, deoarece activitatea de demolare a stadionului a continuat chiar si in timpul desfasurarii jocului de fotbal. Majoritatea spectatorilor prezenti, sambata, la acest ultim joc au venit din nostalgie, nu putini fiind cei care, din acelasi motiv, si-au manifestat dorinta de a duce acasa cate o brazda din gazonul batranului stadion, sau o caramida din peretii arenei.
Incepand de luni, cei de la clubul „ACU” se vor muta pe stadionul „Motorul”, din cartierul Aradul Nou, loc care le-a fost pus la dispozitie de Primarie. Clubul se va muta in noua locatie impreuna cu tabela de marcaj.
Solutia cu arena „Motorul” este, insa, una compromis, intrucat baza sportiva nu a fost omologata de Federatia Romana de Fotbal, deci nu poate gazdui competitii oficiale. Locul stadionului „ACU” va fi luat de un complex comercial care va cuprinde doua supermarket-uri.
In urma cu mai bine de o suta de ani, mai exact pe 15 august 1899, pe terenul viran din apropierea Uzinelor de Vagoane, locul pe care se afla stadionul „ACU”, s-a disputat primul meci international de fotbal jucat in Romania, intre „Athletic Club” Arad si „Politehnika” Budapesta.

Cele mai citite

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....

Nicolae Ciucă își lansează cartea „În slujba țării”. „O să mă vedeți așa cum sunt“

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, își va lansa duminică, la ora 14:00, cartea intitulată „În slujba țării”, în localitate Cetate, din județul Dolj, aproape de...

Un nou cutremur în județul Gorj. Ce intensitate a avut

Un cutremur cu intensitate de 3,8 a avut loc sâmbătă dimineață în județul Gorj. „În ziua de 07 Septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora...
Ultima oră
Pe aceeași temă