21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialActivistii si securistii au oprit mersul spre democratie al Romaniei

Activistii si securistii au oprit mersul spre democratie al Romaniei

Societatea "TIMISOARA" isi manifesta ingrijorarea fata de situatia politica actuala, care l-a adus in functia de presedinte al Romaniei pe Nicolae Vacaroiu, detinator al premiului "Secera si Ciocanul" al Societatii "TIMISOARA".

Neaplicarea punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara si lipsa unei legi a lustratiei au generat, in fond, aceasta situatie, in care se dovedeste ca fostii activisti comunisti si fostii lucratori si informatori ai securitatii pot opri, chiar si vremelnic, mersul spre democratie al societatii romanesti.

Ambiguitatile constitutionale permit blocarea institutiilor si mecanismelor democratice. Dupa 17 ani de la caderea dictaturii comuniste a venit timpul sa se defineasca, in mod clar, rolul puterilor si institutiilor in stat. Este momentul sa revenim la ceea ce am cerut in Proclamatia de la Timisoara: "Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism."

Societatea "TIMISOARA" mai constata ca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana atentia clasei politice s-a deplasat, din pacate, catre interesele personale si de grup, uitandu-se cu desavarsire de nteresele legitime ale Romaniei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă