18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAcțiune de salvare a unei turiste, în Munții Bucegi

Acțiune de salvare a unei turiste, în Munții Bucegi

Jandarmii montani și salvamontiștii încearcă, miercuri, să salveze o turistă din București, care a căzut aproximativ 50 de metri, în Bucegi, transmite Mediafax.

Potrivit şefului serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, o turistă care a căzut şi s-a rănit în apropiere de vârful Omu din Masivul Bucegi a solicitat ajutorul salvatorilor montani, întrucât nu se poate deplasa.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, Leonard Dragomirescu, a declarat că turista, în vârstă de 21 de ani, din Bucureşti, a urcat pe munte împreună cu un bărbat şi a pornit de pe Platoul Bucegi către Valea Caraiman pe un traseu nemarcat şi extrem de dificil, iar la un moment dat a alunecat pe un perete stâncos şi înclinat aproximativ 50 de metri.

Ea a suferit un traumatism la un picior şi, foarte probabil în cădere s-a lovit şi la cap, întrucât acuză şi dureri de cap, însă este conştientă, a precizat reprezentantul Jandarmeriei Prahova.

Leonard Dragomirescu a spus că, în primă fază, şase jandarmi montani şi salvamontişti au ajuns la locul în care se află femeia, dar, întrucât zona este foarte dificilă, au cerut ajutoare, astfel încât opt jandarmi şi zece salvamontişti participă la acţiunea de recuperare a femeii.

Operaţiunea de salvare se anunţă una extrem de dificilă şi care ar putea dura peste cinci ore, întrucât zona în care s-a accidentat tânăra este extrem de greu accesibilă chiar şi celor obişnuiţi cu muntele.

Salvatorii montani plănuiesc să o scoată pe femeie din locul în care se află şi să solicite intervenţia unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului de Interne, care să o ducă pe turistă la spital.

La ora transmiterii acestei ştiri operaţiunea este în desfăşurare.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Ciolacu: Datoria publică va ajunge la 48 – 49% din PIB în acest an; a fost un vârf de plăţi

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Buzău, că datoria publică va ajunge anul acesta la 48 -...

3 genți de damă elegante, potrivite pentru ocazii speciale

În lumea modei, alegerea unei genți elegante pentru ocazii speciale poate fi esențială pentru a completa o ținută și a evidenția stilul și rafinamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă