12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialAcord PRM-PNG-PDL pentru a forma majoritatea in Consiliul General al Capitalei

Acord PRM-PNG-PDL pentru a forma majoritatea in Consiliul General al Capitalei

Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a semnat un acord cu PDL-ul pentru a forma majoritatea in Consiliul General al Primariei Bucurestiului. Astfel, majoritatea va fi formata de PDL, PRM si PNG.

PDL si PRM au semnat un protocol de colaborare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin care o functie de viceprimar al municipiului Bucuresti va reveni peremistului Victor Iovici, au anuntat marti reprezentantii celor doua partide.

Victor Iovici a spus ca PRM a avut o oferta si din partea partidelor PSD si PNL pentru a forma o noua majoritate in consiliu, dar a ales alta varianta, cu PNG si PDL, avand in vedere bunele relatii pe care le-au avut la nivelul consiliului reprezentantii celor doua partide incepand cu 2000. Iovici a mai spus ca probabil a contat si faptul ca fostul presedinte al PNG, Gigi Becali, a fost ales europarlamentar pe lista PRM.

Protocolul prevede si realizarea a 16 proiecte comune precum crearea zonei metropolitane, eficientizarea activitatii RADET si finalizarea in termen a Stadionului Lia Manoliu.

Consilierii PDL au reusit, in urma negocierilor din weekend-ul trecut, sa convinga PRM sa se alature democrat liberalilor si PNG pentru a forma o noua majoritate in CGMB, primind postul de viceprimar ocupat in prezent de Robert Ionescu (PNG) au declarat pentru NewsIn surse municipale.

Prin aceasta cedare, PDL isi pastreaza postul de viceprimar detinut de Mircea Raicu si reuseste sa impiedice intentia PSD de a forma o noua majoritate in CGMB, alaturi de PNL si PRM. Consilierii acestor partide au convocat sedinta extraordinara prin care Robert Ionescu si Mircea Raicu at fi fost inlocuiti in postul de viceprimar cu Doru Giugula (PSD) si Victor Iovici (PRM).

Pe 28 mai, surse apropiate democrat-liberalilor declarau ca Daniel Fuciu, consilier din partea PNG, care facea parte din coalitia PDL-PNG, majoritara in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 28 de locuri din 55, este pe cale sa se mute la PSD, negociind pentru functia de secretar general al organizatiei Ilfov.

Potrivit surselor citate, Daniel Fuciu a plecat din PNG in PSD, primind o functie executiva la organizatia PSD Ilfov.

Plecarea lui Fuciu a lasat fara majoritate in consiliu coalitia PDL-PNG. PDL detine 24 de locuri in CGMB, PNG trei, in prezent, dupa plecarea lui Daniel Fuciu, PSD detine 17 locuri (dupa venirea lui Fuciu), PNL opt locuri, iar PRM trei locuri.

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă