8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialACCIDENTUL din San Francisco: Una dintre victime a fost călcată de un...

ACCIDENTUL din San Francisco: Una dintre victime a fost călcată de un camion de pompieri

Una dintre cele două adolescente care au murit după prăbuşirea zborului Asiana 214 la San Francisco a fost călcată de un camion de pompieri în timpul operaţiunilor de salvare, a transmis vineri poliţia, în timp ce autopsia este în curs pentru a determina cauza morţii, transmite Mediafax.

Două adolescente chineze au murit sâmbătă după prăbuşirea la aterizare a unui Boeing 777 al companiei Asiana Airlines, iar o a treia persoană a murit vineri la spital din cauza rănilor suferite. Accidentul s-a soldat de asemenea cu 181 de răniţi, dintre care doi sunt încă în stare “critică”.

Una dintre cele două adolescente “a fost călcată cel puţin o dată de un camion de pompieri” în timpul operaţiunilor de salvare, a declarat pentru AFP Albie Esparza, purtător de cuvânt al poliţiei din San Francisco (SFPD).

Citeşte şi ACCIDENTUL din San Francisco: O a treia victimă a murit din cauza rănilor suferite

Pompierii din San Francisco, care au intervenit pe pistă pentru a stinge incendiu survenit în avion după prăbuşire, au informat poliţia despre “posibilitatea” ca unul dintre camioanele lor să fi călcat o victimă.

O anchetă a fost imediat deschisă de SFPD. “Camioanele stingeau flăcările cu o spumă anti-incendii”, a precizat Esparza. “Aparent, aceştia au acoperit solul cu această spumă albă şi cred că victima era pe pământ, acoperită (de spumă) şi nimeni nu a văzut-o”.

“În timp ce camionul se deplasa, corpul victimei a fost descoperit întins pe urmele” lăsate de vehicul, a adăugat el.

“Aşteptăm acum ca institutul medico-legal al comitetului San Mateo să determine cauza morţii”, pentru a şti dacă adolescenta era deja moartă sau nu când a fost călcată de pompieri.

Autopsia tinerei este în curs. Institutul medico-legal, contactat de AFP, nu a răspuns pentru a preciza data la care rezultatele vor fi cunoscute.

Primele rezultate ale anchetei asupra cauzelor prăbuşirii, realizată de agenţia americană de securitate a transporturilor (NTSB) arată că avionul avea viteză prea mică şi zbura prea jos la apropierea sa de pista de aterizare.

Coada aparatului s-a detaşat după ce a lovit un dig ce separa pista de apă. Avionul s-a prăbuşit apoi, luând foc.

Zborul 214 al Asiana, a doua companie sud-coreeană, transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului. Trei au murit, 181 sunt rănite iar 123 au scăpat nevătămate.

Cele mai citite
00:00:21

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform...

Cum eficientizezi interacțiunea cu clienții cu soluții de top precum omnichannel

În era digitală actuală, gestionarea eficientă a interacțiunilor cu clienții devine crucială pentru succesul afacerilor. Soluțiile omnichannel, inclusiv softurile de call center, reprezintă opțiuni...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...
Ultima oră
Pe aceeași temă