21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScandalos. Telefonul studentei Aura Ion a fost furat din locul accidentului. Familia...

Scandalos. Telefonul studentei Aura Ion a fost furat din locul accidentului. Familia a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii pentru că ancheta este tergiversată

Sora Aurei Ion, Mariana Ciucă, a declarat, pentru „România liberă”, că ancheta privind tragedia aviatică din Apuseni înaintează anevoios și că procurorii ar fi trebuit să descopere ce s-a întâmplat cu telefonul studentei, furat de la fața locului, până acum două zile. 

Astfel, termenul dispus de instanță pentru finalizarea anchetei privind furtul telefonului mobil al studentei Aura Ion a fost 5 septembrie 2016, a arătat Mariana Ciucă. 

„Având în vedere îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu de către procurorul Crișan Laura Adina și de către prim-procurorul Gheorghe Dragoș, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 10.06.2016, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii”, a spus ea.

Ea a acuzat Parchetul că ar refuza să înmâneze toate înregistrările din dosar, sub pretextul unor defecțiuni tehnice. Potrivit acesteia, înregistrările joacă un rol important în finalizarea anchetei, astfel că din înregistrările eliberate până în prezent ar reieși o probă care ar ajuta la soluționarea dosarului.

Din datele apărute până acum în anchetă, nu se știu informații despre telefonul Aurei Ion. La începutul lunii februarie 2014, doctorul Sorin Ianceu, implicat în accident, declara că telefoanele sale au fost distruse în momentul impactului, iar ca să sune la 112, el ar fi folosit un alt telefon mobil. 

„Telefoanele mele s-au distrus în momentul impactului. Nu le-am putut folosi. Am vorbit la 112, dar de pe telefonul doctorului Zamfir. Le-am spus inclusiv că dacă pleacă din Horea spre Beliș pe drumul 1R, la jumătatea distanței, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbușiți. Știam localitățile între care s-a prăbușit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit să ne înregistrăm telefoanele ca să ne justificăm. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu știu să ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am încercat să scoatem coordonatele din aplicația Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus că trebuie să așteptăm un SMS de la un operator de telefonie mobilă care să conțină șase cifre, pe care să îl dăm mai departe și în funcție de acesta ne vor localiza. Eu nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj”, declara medicul, pentru Digi24.

Avionul care transporta o echipă medicală, din care făcea parte și Aura Ion, avea șapte persoane la bord. El s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața în acel accident.


CITEȘTE și declarația exclusivă a surorii studentei Aura Ion:

EXCLUSIV RL. Sora Aurei Ion acuză mușamalizarea anchetei accidentului din Apuseni. Procurorii nu l-au găsit nici măcar pe cel care a furat telefonul studentei

„Noi încercăm să evidențiem neregulile din sistem pentru a da o nouă șansă generațiilor viitoare, dar autoritățile își pasează răspunderea una celeilalte. Însă, în ciuda refuzurilor și piedicilor întâmpinate, noi suntem încrezători în puterea perseverenței și nu vom ceda presiunilor și vom merge mai departe, indiferent cât de greu va fi, pentru dreptate”… citește continuarea aici.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă