1.6 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie 2025
AcasăSpecialAccesul la Spitalul Judeţean din Piteşti, limitat după internarea lui Constantin Nicolescu

Accesul la Spitalul Judeţean din Piteşti, limitat după internarea lui Constantin Nicolescu

Accesul la Spitalul Judeţean din Piteşti a fost limitat, marţi dimineaţă, după ora 10.00, după ce acolo a fost dus cu o ambulanţă şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău în timp ce era audiat la DNA Piteşti, potrivit Mediafax.

Citeşte şi


Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, scos pe targă de la sediul DNA

La ora transmiterii acestei ştiri, accesul în Spitalul Judeţean din Piteşti este limitat pentru vizitatori, fiind sporite măsurile de pază.

La spital au ajuns şi mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş, precum şi rude şi cei doi avocaţi ai lui Nicolescu.

Acesta este investigat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, iar medicii iau în calcul transferul lui Nicolescu la un spital din Capitală, cel mai probabil la Spitalul Floreasca, fie cu o ambulanţă, fie cu elicopterul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a ajuns, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, la DNA Piteşti, fiind citat de procurori pentru a-i fi prezentate învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene.

La intrarea în sediul DNA, Nicolescu a spus că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaşte încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat.

Nicolescu a mai afirmat, ironic, că probabil că a gresit la referendum, când nu a obţinut prezenţă de 60 la sută, ci doar de 55 la sută. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a mai spus că, personal, el nu are probleme, dar că are emoţii pentru subalternii săi.

După aproximativ 30 de minute, la DNA Piteşti a fost solicitată o ambulanţă, iar la scurt timp echipajul medical l-a scos pe Nicolescu din sediul DNA pe o targă.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Gabriel Popa, în momentul în care a fost solicitată ambulanţa la sediul DNA din Piteşti Nicolescu era conştient, dar acuza o stare de rău provocată, probabil, de tensiunea scăzută şi de antecedentele sale cardiace.

Surse judiciare afirmă că Nicolescu ar fi suferit puseul de tensiune în momentul în care i s-ar fi adus la cunoştinţă învinuirile.

Luni dimineaţă, procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Argeş, surse judiciare afirmând că este vorba despre un dosar privind fraude cu fonduri europene.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore.

În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău la Tribunalul Argeş.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.

Echipa medicală multidisciplinară care l-a tratat pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.

Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis în 30 ianuarie.

Medicul Şerban Brădişteanu, cel care l-a operat pe Nicolescu, a spus că intervenţia a fost una de revascularizare miocardică completă pe cord deschis, în care s-au făcut grefe de artere şi de vene din spatele sternului şi de la picioare.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 8 februarie 2011, că medicii au avut influenţă în justiţie în recursul la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, menţionând că operaţia acestuia a fost făcută de un medic care l-a operat şi pe Omar Hayssam de cancer, iar Omar Hayssam „e bine-mersi, sănătos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era când l-a operat unul din medicii faimoşi ai patriei”.

Medicul Mircea Beuran a respins atunci acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu şi a negat că l-a operat pe preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu.

„Nu am luat parte la operatia lui Nicolescu. A făcut-o doctorul Brădişteanu, cu o echipă formată din chirurgi de la nivelul spitalului nostru. Dar sunt chirurgi cardiovasculari. (…)Dovedeşte că nu cunoaşte realitatea medicală”, a afirmat Beuran, adăugând că trebuie stabilite „nişte repere anatomice – cordul e în torace, uar colonul lui Hayssam era în abdomen”.

El a reamintit că operaţia căreia i-a fost supus omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost filmată şi că ulterior au fost făcute teste ADN care au confirmat diagnosticul.

„Operaţia pe care am facut-o eu, am mai spus, problema este bine cunoscută de cei care trebuiau să ţină minte mai mult, a fost filmată, văzută, de mai multe persoane ale justiţiei şi din penitenciar, inclusiv s-au făcut teste ADN, care arată că piesa care s-a scos din bolnavul Hayssam era cancer”, declara Beuran.

El a subliniat că 8-10 persoane au filmat permanent, de când se spăla pe mâini pentru a intra în operaţie, până când a părăsit penitenciarul.

„Nu operăm nume proprii, ci oameni”, a spus Mircea Beuran.

Medicul a menţionat că la el nu s-a interesat nimeni de cazul Nicolescu.

„Trebuie întrebat Brădişteanu. El a făcut toată această echipă medicală”, a mai spus atunci Beuran.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă