20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAcademia Hagi ia cu asalt Braşov Junior's Cup

Academia Hagi ia cu asalt Braşov Junior’s Cup

Şcoala de fotbal a lui Gheorghe Hagi merge la Braşov cu nu mai puţin de 10 echipe, obiectivul fiind obţinerea cât mai multor trofee.

Puţine structuri sportive constănţene şi chiar din România se pot lăuda cu un ritm de dezvoltare precum Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. În scurta sa existenţă, Academia a reuşit să obţină mai multe titluri naţionale la diferite categorii de vârstă şi totodată a evoluat cu multe alte echipe în semifinalele sau finalele competiţiilor organizate de către Federaţia Română de Fotbal.

Pentru că toate campionatele s-au încheiat, Academia se orientează către competiţii private, rolul acestor participări la întreceri fiind cultivarea spiritului de competiţie în rândul tinerilor jucători. O altfel de întrecere începe azi la Braşov. Junior’s Cup este întrecerea din România cu cea mai mare amploare, rezervată micilor fotbalişti şi se află la a treia ediţie. Competiţia se adresează formaţiilor de la nouă categorii de vârstă, iar Academia Hagi va participa cu zece echipe înscrise în turneele rezervate formaţiilor de la sub 9 ani până la sub 16 ani. La categoriile U12 şi U13, constănţenii au înscrise în concurs câte două formaţii, una figurând sub numele Academiei, iar cealaltă cu cel al echipei FC Viitorul.

Deşi se doreşte a se obţine cât mai multe trofee, cele mai vizate sunt la categoriile de vârstă mai mari. Jucătorii de la sub 15 şi sub 16 ani mai au puţin până la a face pasul în fotbalul mare, iar  CV-ul lor trebuie să conţină cele mai multe trofee.

Echipa U16 este antrenată de Mugurel Cornăţeanu şi este repartizată în grupa E, unde le are ca adversare pe Saldus Sport, Sportul Studenţesc şi Scorillo Caransebeş. Pentru că sunt foarte multe echipe aliniate la start, iar competiţia se desfăşoară timp de doar cinci zile, Organizatorii au decis ca şi la grupele mari să se joace timp redus, două reprize a câte 25 de minute. În aceste condiţii, faza grupelor se va termina în primele două zile, Academia urmând a juca două partide încă de azi, iar cel de-al treilea meci se va disputa joi.

Vor trofeul şi la sub 15

Cele mai vizate trofee sunt cele de la categoriile mari de vârstă, însă nici cele mici nu sunt de -neglijat. La U15, Academia merge la Braşov cu formaţia antrenată de Vasile Mănăilă. Constănţenii luptă azi pentru calificarea în faza următoare dintr-o grupă din care mai fac parte Progresul Bucureşti, -Noua Generaţie Iaşi, Steaua Dunării Galaţi şi -Primavera -Deva. Spre deosebire de -categoria de vârstă superioară, la U 15 meciurile din grupe se joacă pe -parcursul a trei zile. Astfel, constănţenii joacă azi un singur meci, cu Progresul -Bucureşti, de la ora 19.00. 

10 echipe ale Academiei Hagi participă la Braşov Junior’s Cup 2011.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă