21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAcademia culege roadele

Academia culege roadele

Toate cele patru grupe de juniori ale Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” s-au calificat în semifinalele Campionatului Naţional.

Nu a trecut mult timp până ce Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” să înceapă să aibă rezultate la nivel naţional. Echipele de juniori au reuşit să aibă comportări meritorii în întrecerile naţionale la doar un an de la înscrierea în competiţie. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că Viitorul Constanţa, echipa soră a Academiei, a reuşit să promoveze în eşalonul secund după doar un an în Liga a III-a, atunci putem spune că obiectivele lui Gheorghe Hagi au fost îndeplinite cu succes.

Au câştigat toate turneele

În ceea ce priveşte parcursul juniorilor de la Academie, aceştia au reuşit să câştige toate turneele zonale disputate pe teren propriu şi au mers în semifinale. Prima echipă intrată în competiţie a fost cea de juniori republicani, fotbalişti născuţi după 1 ianuarie 1991. Aceştia nu au reuşit însă să ajungă în finală, fiind nevoiţi să joace pentru medalia de bronz, cu o altă echipă constănţeană, Metalul. Cei de la Viitorul s-au impus şi au cucerit bronzul naţional. A fost apoi rândul juniorilor B, fotbalişti născuţi după 1 ianuarie 1993. Aceştia s-au calificat în ultimul act al competiţiei naţionale, după ce au trecut în semifinale de Universitatea Craiova. În finală, echipa pregătită de Daniel Rădulescu şi Doru Carali joacă azi, în compania bucureştenilor de la Dinamo. Viitorul s-a calificat şi în turneul zonal al Juniorilor D (născuţi după 1 ianuarie 1997), care a reunit campioanele judeţelor Constanţa, Brăila, Tulcea şi Călăraşi, iar ultimii care au obţinut biletele pentru semifinale au fost juniorii C (1995). Aceştia au făcut o adevărată demonstraţie de forţă în turneul de la Constanţa, marcând 21 de goluri în primele două partide. Azi se dispută ultimul meci al întrecerii de pe Stadionul „ITC”, rezultatul fiind unul mai puţin important. Adversara Viitorului este CF Brăila.

Hagi laudă performanţele fotbaliştilor săi

„Regele” s-a arătat încântat de ce au reuşit juniorii anul acesta, dar şi de prestaţia echipei mari. „Sunt foarte mulţumit de rezultat, de tot ce am făcut anul ăsta. Sunt mulţumit de cum ne-am comportat la turneele de juniori şi ce am reuşit şi cu echipa mare. Creştem frumos în fiecare zi. Sunt jucători pentru echipele naţionale dintre juniorii de la acest turneu”, a spus Gheorghe Hagi.

4 echipe de juniori din tot atâtea posibile s-au cali­ficat în semifinalele Cam­pionatului Naţional, performanţă unică în România.

Cele mai citite

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...

Atac ucrainean asupra unei platforme rusești de lângă Insula Șerpilor

Forțele speciale ucrainene au lansat un atac asupra platformei petroliere Petro Godovaneț din Marea Neagră, o locație pe care Kievul încearcă să o recâștige...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă