12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAbuzuri la un concurs televizat. Cum a ajuns o participantă să fie...

Abuzuri la un concurs televizat. Cum a ajuns o participantă să fie numită “snoabă cu dinţi de cal”

Totul a început cu Gail Trimble, studenta la Oxford cu apariţii de succes la concursul televizat University Challenge, care a ajuns să fie numită „o snoabă cu dinţi de cal”, de către internauţi. Acum alte participante la concursul cu întrebări de cultură generală au devenit ţinta unor campanii ofensive în mediul virtual, relatează cotidianul britanic Daily Mail, în format electronic.

Poza uneia dintre participantele la concursul University Challenge a fost publicată pe un blog alături de imagini cu conţinut sexual, în vreme ce alte participante au fost criticate pentru felul în care vorbesc, pentru hainele lor şi pentru ticurile lor. Printre comentariile cu caracter ofensiv se numără: „Dacă vrea ca părul să îi stea după umeri atunci să îl lege naibii la spate în loc să şi-l dea peste umeri după fiecare răspuns corect. Te face să pari chiar mai îngâmfată şi importantă, sluto!” sau „Sunt sigură că este o persoană drăguţă, dar chiar vreau să o pocnesc”.

Printre ţintele acestor abuzuri se numără şi Marine Debray, în vârstă de 20 de ani, care a reprezentat Colegiul Balliol din Oxford anul trecut. „Părerea oamenilor era că sunt o blondă proastă şi făceau comentarii de natură sexuală,” a comentat Debray. „Un tip chiar a făcut un album foto cu mine, colaj cu organe sexuale bărbăteşti.”

Jenny Harris, 22, cea care a câştigat seria de anul trecut, a fost ţinta unui articol online jignitor care spunea că are „o minte genială, ajutată de o pereche de sâni”. Ea a mai spus că publicul avea prejudecăţi despre femeile participante. „Oamenii par să creadă că doar pentru că nu sunt un băiat tocilar, atunci nu am ce căuta aici,” a mărturisit Marine Debray în legătură cu aceeaşi problemă.  

Un participant de sex masculin a spus că problema abuzului era răspândită printre cei care au apărut în cadrul concursului care atrage în jur de 2,5 milioane de telespectatori în mod regulat.

Yuan Yang, de la Uniunea Studenţilor Universităţii Oxford a declarat: „Hărţuirea online nu este ceva amuzant, ci un indicator serios al lipsei de respect pentru femei.”

Studiourile ITV au insistat asupra faptului că abuzul online este „neobişnuit”. Un purtător de cuvânt a declarat: „Dacă este vreo urmă de atenţie nedorită, le punem la dispoziţie participanţilor datele de contact ale unei persoane care le poate oferi sprijin şi sfaturi.”  

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă