33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialA venit circul cu o poveste de demult

A venit circul cu o poveste de demult

» Magia circului a cuprins zilele acestea Bucurestiul, pana pe 7 iunie cei mici, dar si cei mari, putandu-se bucura de cea de-a doua editie a Festivalului International de Arta a Circului.

Circ & Variete "Globus" a invitat la Festivalul din acest an trei circuri celebre din Germania, Cehia si SUA, care vor prezenta bucurestenilor cele mai bune spectacole ale lor. Invitatii internationali si-au amplasat chapitou-rile in trei locatii diferite din Bucuresti: Parcul Unirii, Parcul Moghioros (Drumul Taberei) si Parcul Titan.

"Salome" – Parcul Unirii
Salome propune o reintoarcere la clasicismul circului, printr-o sala de spectacol construita din lemn ca-n vremuri de demult. Spectacolele celor de la "Salome" reflecta din plin crezul fondatorului acestui circ: "Arta nu este doar ceea ce este lumea, ci si ceea ce lumea va deveni."

"Le Masque" – Moghioros
Le Masque s-a facut cunoscut in 1993 printr-o noua directie data de aducerea elementelor de teatru in lumea spectacolelor. Circul american a ajuns sa fie cunoscut in intreaga lume pentru numerele spectaculoase si gratioase de zbor, acrobatie sau dans, dar si pentru costumele speciale, adevarate fantezii de culoare.

"Berousek" – Parcul Titan
Circul "Berousek" este celebru in intreaga lume. Spectacolul  reuneste si jonglerii cu rachete de tenis, mingi de baschet, numere de balet aerian, acrobatii pe franghii verticale, precum si dresuri de elefanti, zebre, cai arabi, ponei sau camile.

"D’ale Bibicilor lui Caragiale"
Circ & Variete "Globus" va prezenta publicului si invitatilor din strainatate spectacolul "D’ale Bibicilor lui Caragiale", o initiativa inedita ce combina momente din piesele lui I.L. Caragiale (in interpretarea unor actori consacrati), cu momente de circ. Reprezentatiile vor avea loc in fiecare sambata si duminica, de la ora 15.00, la sediul circului.
Spectacolele circurilor internationale pot fi urmarite zilnic, intre orele 10.00 si 19.00, cu o singura exceptie, in acest weekend spectacolele Circului Salome din Parcul Unirii urmand a se desfasura de la orele 19.00. Preturile biletelor variaza intre 50 si 30 de lei, iar biletele si abonamentele pot fi achizitionate de la locatiile fiecarui circ in parte.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă