17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialA murit Victor Surdu, soţul Angelei Similea

A murit Victor Surdu, soţul Angelei Similea

Update 15.20: Cancerul pancreatic de care suferea deputatul Victor Surdu era incurabil şi a avut o evoluţie năpraznică, a explicat doctorul care îl trata pe deputat, citat de NewsIn.

L-am diagnosticat pe Victor Surdu în urmă cu câteva luni, în mai-iunie 2010. A făcut eforturi să lupte cu boala, chiar a fost la o clinică de specialitate din Italia, unde a fost operat. Boala şi-a urmat însă cursul şi a avut o evoluţie năpraznică”, a spus Florin Popa, şeful spitalului Sf. Pantelimon.

Deputatul Victor Surdu a murit astăzi, la 63 de ani, în locuinţa lui, din cauza unui cancer pancreatic. În urmă cu două săptămâni, el a fost la spitalul „Sf. Pantelimon”, precizează Mediafax.

Anul trecut, el a suferit o intervenţie chirurgicală la pancreas, în Italia. Starea lui s-a agravat la câteva luni după aceea.

„Victor Surdu, pe lângă ceea ce a reuşit să facă în viaţa publică, era un om deosebit, un coleg foarte bun, un om care era foarte legat de cei de la el, din Moldova, s-a bătut foarte mult pentru problemele ţăranilor lui din colegiu, cum spunea el. E o mare pierdere nu numai pentru PSD, e o mare pierdere pentru Parlamentul României, pentru toţi cei care aveau legătură cu agricultura din România”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, citat de NewsIn.

 

Deputatul Victor Surdu a spus într-un interviu acordat in luna martie agenţiei Agerpres că are un mare regret în ceea ce priveşte activitatea sa politică şi anume că nu a ştiut să se menţină mai mult timp la conducerea Ministerului Agriculturii pentru a-i ajuta pe ţăranii săi.

„Eu am avut o misiune în anul 1990 şi nu am reuşit să mi-o duc la capăt, că n-am ştiut cum să fac să mă menţin acolo ca să fac ceva cu agricultura şi cu ţăranii mei. Aşa de rău îmi pare de ei că au ajuns cârpiţi şi se rup hainele de pe ei când vine un tir cu mălai de la UE ca ajutor social. Răzeşii ăia, brazii ăia de răzeşi au ajuns mai rău decât înainte de Cuza”, a spus Victor Surdu.

Surdu a fost vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

Deputatul, născut în 1947, era căsătorit cu cântăreaţa Angela Similea. De profesie inginer horticultor, a fost, între 1989-1990, ministru al Agriculturii. Între 1990 şi 1996 a fost preşedinte al Partidului Democrat Agrar (PDAR).

Din 2001, era membru al PSD, iar, din 2008, deputat de Neamţ. Surdu a mai fost deputat între anii 1990 şi 1992.

 

 

Cele mai citite

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...
Ultima oră
Pe aceeași temă