16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialA MURIT un actor din M.A.S.H.

A MURIT un actor din M.A.S.H.

Actorul american Allan Arbus, cunoscut pentru rolul psihiatrului militar Sidney Freeman din serialul de televiziune “M.A.S.H.” şi care a fost căsătorit cu renumita fotografă Diane Arbus, a murit la vârsta de 95 de ani.

Allan Arbus, care a renunţat la pasiunea sa pentru fotografie pentru a deveni actor, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace, în reşedinţa sa din Los Angeles, vineri, a anunţat cea de-a doua soţie a sa, Mariclare Costello Arbus, potrivit Realitatea.net.

La vârsta de 95 de ani, medicii nu au dorit să îl opereze, iar Allan nu dorea nici el acea operaţie”, a declarat Mariclare Costello Arbus, actriţa cu care Allan Arbus s-a căsătorit în 1976.

Primul rol major pentru Allan Arbus a fost acela din filmul “Greaser’s Palace” (1972), regizat de Robert Downey Sr., în care a jucat şi fiul acestui cineast, Robert Downey Jr.

A devenit cunoscut cu rolul psihiatrului Sidney Freedman în serialul “M.A.S.H.”, în 1973, la un an după debutul acestui serial de comedie cu accente dramatice, inspirat de războiul din Coreea.

Ultimul său rol de televiziune a fost acela dintr-un episod al serialului de comedie “Curb Your Enthusiasm”, în 2000.

Allan Arbus s-a născut în 1918, la New York, şi a început să lucreze ca fotograf în anii 1940, colaborând cu armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În 1941 s-a căsătorit cu Diane Nemerow – care a devenit ulterior celebră cu fotografiile sale despre universul persoanelor marginalizate. Cei doi au înfiinţat un studio fotografic unde au realizat fotografii pentru reviste renumite, precum Vogue şi Glamour.

Allan şi Diane Arbus s-au despărţit în 1959 şi au divorţat după un deceniu. Diane Arbus s-a sinucis în 1971. Allan a avut trei copii – Amy şi Doon, din prima căsătorie, şi Arin, din cea de-a doua căsătorie.

 

Cele mai citite

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...
Ultima oră
Pe aceeași temă