18.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialA MURIT un actor din M.A.S.H.

A MURIT un actor din M.A.S.H.

Actorul american Allan Arbus, cunoscut pentru rolul psihiatrului militar Sidney Freeman din serialul de televiziune „M.A.S.H.” ลŸi care a fost cฤƒsฤƒtorit cu renumita fotografฤƒ Diane Arbus, a murit la vârsta de 95 de ani.

Allan Arbus, care a renunลฃat la pasiunea sa pentru fotografie pentru a deveni actor, a murit din cauza unei insuficienลฃe cardiace, în reลŸedinลฃa sa din Los Angeles, vineri, a anunลฃat cea de-a doua soลฃie a sa, Mariclare Costello Arbus, potrivit Realitatea.net.

La vârsta de 95 de ani, medicii nu au dorit sฤƒ îl opereze, iar Allan nu dorea nici el acea operaลฃie”, a declarat Mariclare Costello Arbus, actriลฃa cu care Allan Arbus s-a cฤƒsฤƒtorit în 1976.

Primul rol major pentru Allan Arbus a fost acela din filmul „Greaser’s Palace” (1972), regizat de Robert Downey Sr., în care a jucat ลŸi fiul acestui cineast, Robert Downey Jr.

A devenit cunoscut cu rolul psihiatrului Sidney Freedman în serialul „M.A.S.H.”, în 1973, la un an dupฤƒ debutul acestui serial de comedie cu accente dramatice, inspirat de rฤƒzboiul din Coreea.

Ultimul sฤƒu rol de televiziune a fost acela dintr-un episod al serialului de comedie „Curb Your Enthusiasm”, în 2000.

Allan Arbus s-a nฤƒscut în 1918, la New York, ลŸi a început sฤƒ lucreze ca fotograf în anii 1940, colaborând cu armata americanฤƒ în timpul celui de-Al Doilea Rฤƒzboi Mondial.

În 1941 s-a cฤƒsฤƒtorit cu Diane Nemerow – care a devenit ulterior celebrฤƒ cu fotografiile sale despre universul persoanelor marginalizate. Cei doi au înfiinลฃat un studio fotografic unde au realizat fotografii pentru reviste renumite, precum Vogue ลŸi Glamour.

Allan ลŸi Diane Arbus s-au despฤƒrลฃit în 1959 ลŸi au divorลฃat dupฤƒ un deceniu. Diane Arbus s-a sinucis în 1971. Allan a avut trei copii – Amy ลŸi Doon, din prima cฤƒsฤƒtorie, ลŸi Arin, din cea de-a doua cฤƒsฤƒtorie.

 

Cele mai citite

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Percheziศ›ii รฎntr-un dosar de รฎnศ™elฤƒciune cu indemnizaศ›ii de creศ™tere a copilului

Poliศ›iศ™tii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitฤƒศ›ii Economice din Prahova au efectuat, joi dimineaศ›ฤƒ, 11 percheziศ›ii รฎn judeศ›ele Argeศ™, Prahova ศ™i รฎn municipiul...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ