13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialA murit Paul Grigoriu

A murit Paul Grigoriu

Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi oameni de radio din România, s-a stins din viaţă, vineri, la vârsta de 70 de ani în casa sa din Buciumeni. Se pare că decesul a survenit din cauze naturale, informează Radio România Cultural.

Paul Grigoriu s-a născut la 6 martie 1945 la Bacău. Absolvent al Facultăţii de Limbi romanice, clasice şi orientale – Universitatea Bucureşti (secţia franceză-spaniolă). Din 1969 lucrează la Radiodifuziunea Română, redacţia emisiunilor pentru străinătate (REPS), secţia franceză. După 1990, realizator al emisiunii “Matinal” de la Radio România Actualităţi.

Redactor-şef al Programului III (Radio România Tineret) şi – din 1992 – director general adjunct al Radiodifuziunii Române. Între octombrie 1994 – septembrie 1995 este director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune. Director general adjunct (şef al canalelor naţionale) până în anul 2002, când demisionează din funcţie.

Cariera jurnalistică a lui Paul Grigoriu este marcată de prestaţiile estivale de la Radio Vacanţa – până în 1989 – şi de radioprograme precum “Noapte albastră”. Succesul de public – nemaiîntâlnit până la el – i l-a adus populara emisiune “Matinal”, al cărei iniţiator a fost după 1990, mai scrie radioromaniacultural.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă