30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialA mai primit o data medalia olimpica de aur!

A mai primit o data medalia olimpica de aur!

"Sportswomen of Colorado", cea mai importanta asociatie a sportivelor din statul american, si-a prezentat laureatii anului 2009 intr-o fastuoasa gala gazduita de "Mariott Denver Tech Center", in cadrul careia Constantina Dita, campioana olimpica la maraton, a fost invitatul special oferind atat un important discurs, cat si realizand premierea laureatilor.
Din mana Constantinei 50 de sportive de toate varstele din statul Colorado si-au primit trofeele de excelenta, inclusiv marele premiu, acordat in acest an lui Erin Popovich, multipla laureata a Jocurilor Paralimpice. Toate laureatele au obtinut performante sportive de exceptie, dar si rezultate academice foarte bune, acest aspect fiind un criteriu de selectie in acordarea premiilor. Constantina Dita s-a bucurat de o surpriza din partea organizatorilor, care au realizat o reconstituire a decernarii medaliei olimpice.

Pusa le-a multumit, cu aceasta ocazie, antrenorului Vali Tomescu si fiului ei, Rafael, pentru sustinerea din toata aceasta perioada. "Nu as fi reusit aceasta performanta fara aportul antrenorului meu. Sunt foarte multumita ca si el se bucura de aprecierea meritata in randul tehnicienilor", a spus atleta despre cel care i-a indrumat pasii spre aurul olimpic.
Campioana romana a primit, de asemenea, in cadrul galei un trofeu de onoare, drept recunoastere a performantelor sale de catre lumea sportiva feminina a statului Colorado. "A fost o ceremonie emotionanta. Momentul in care mi-a fost intr-un fel redecernata medalia de la Beijing, precum si caldura cu care m-au coplesit acesti oameni m-au impresionat. M-am simtit iubita si respectata in egala masura ca romanca si rezidenta in Colorado."

Vali Tomescu, antrenorul ei, a adaugat: "Culorile asociatiei Sportswomen sunt rosu, galben si albastru, asa ca putem spune ca ne-am simtit ca acasa. Gala a fost incredibila si e impresionant sa stii ca toti acesti oameni au platit pentru a participa la gala, au facut donatii si practic s-au intrecut in a fi printre cei care au posibilitatea de a le aplauda si premia pe cele mai valoroase sportive din Colorado. Trebuie sa invatam din cultura sportiva a celor de aici".

Cele mai citite

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă