19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialA fost publicata cea mai completa harta a Pamantului

A fost publicata cea mai completa harta a Pamantului

Cea mai completa harta geografica a Pamantului a fost data publicitatii. Documentul care contine 1,3 milioane imagini a fost realizata in urma unei colaborari dintre NASA si Japonia.

Imaginile au fost facute cu ajutorul radiometrului japonez Aster, de-a lungul satelitului Terra. Astfel a rezultat Global Digital Elevation Map, ce cuprinde 99% din suprafata Pamantului si va putea fi in curand descarcata de pe Internet, informeaza BBC, citat de ziare.com. Satelitul Terra a carui functie este monitorizarea Pamantului, a adus lamuriri asupra mai multor necunoscute, de la cresterea rapida a populatiei de alge in sistemul acvatic, la eruptiile vulcanice.

"Aceasta este cea mai completa si consistenta harta realizata vreodata. Acest set unic de date ne ajuta pe noi si pe cercetatorii din nenumarate arii si discipline care necesita cunoasterea datelor despre elevatie si teren", a explicat Woody Turner, unul dintre cercetatorii de la NASA ce au lucrat la aceasta misiune. Pana acum, cea mai completa reprezentare topografica a Pamantului era cea realizata de NASA, Shuttle Radar Topography Mission, care acoperea 80% din suprafata terestra.
Nasa lucreaza acum la combbinarea datelor din cele doua harti pentru a realiza o harta si mai exacta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă