20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"A doua sansa" pentru invatamantul primar

„A doua sansa” pentru invatamantul primar

La nivelul Consiliului local al sectorului 3 s-a aprobat sustinerea cofinantarii in valoare de 10.700 de euro de la buget pentru proiectul "Accesul la educatie al grupurilor dezavantajate."

Programul urmareste in principal imbunatatirea conditiilor de educatie la nivelul invatamantului prescolar, stimularea inscrierii timpurii in sistemul de educatie, finalizarea celor 10 clase obligatorii si evitarea abandonului scolar. "Dorim de fapt sa cream un mediu propice, astfel incat copiii sa fie educati indiferent de natura etnica, deficiente fizice sau mentale, limba materna. Au fost selectionate scoala Generala nr. 95 si Liceul bilingv "Decebal", care s-au incadrat in criteriile de eligibilitate stabilite de finantator. 6.400 de euro vor fi folositi pentru plata a doi meditatori scolari, care vor fi angajati pe o perioada de 16 luni, iar 4.300 de euro – pentru plata cadrelor didactice implicate in program", a declarat primarul Liviu Negoita. z

» ISMB va depune o cerere de finantare nerambursabila in cadrul programului Acces la Educatie pentru Grupuri Dezavantajate.

» Suma maxima acordata de Comisia Europeana este de 150.000 de euro, care reprezinta 90 la suta din totalul costurilor. Restul banilor este asigurat de consiliile locale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă