20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialA doua repartizare

A doua repartizare

Elevii nerepartizati in prima etapa a admiterii computerizate in invatamantul liceal si profesional sau care nu au participat la aceasta au fost repartizati in a doua etapa. Rapoartele finale au fost publicate pe site-ul http://admitere.edu.ro .

Din cei 2.630 candidati inscrisi, au fost repartizati in clasa a IX-a 2.611 elevi, ceea ce inseamna o cota de 99,28%. Dintre cei repartizati, 176 au ajuns la liceu si 2.435 in scolile de arte si meserii. Pentru ca nu si-au exprimat optiuni suficiente nici de aceasta data, 19 candidati, adica 0,72%, nu au fost repartizati. Dintre cei repartizati, 2.281 candidati, ceea ce inseamna 87,36%, au fost admisi la prima optiune exprimata.

In urma celei de-a doua etape computerizate, la nivel national au ramas neocupate 1.634 de locuri la liceu si 28.448 de locuri la scolile de arte si meserii. La ultima etapa de repartizare vor putea participa si absolventii de gimnaziu care nu s-au prezentat la primele doua, precum si cei care nu s-au inscris in intervalul prevazut de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior repartizarilor anterioare. Pentru elevii nerepartizati in clasa a IX-a, rapoartele disponibile pe site-ul www.admitere.edu.ro ofera informatii privind stadiul admiterii, ierarhia liceelor dupa mediile candidatilor admisi si locurile care au ramas libere in urma celor doua etape de admitere computerizata.

» Ultima repartizare in clasa a IX-a, la care pot participa cei care nu au fost repartizati in etapele precedente, va avea loc in intervalul 1-10 septembrie, prin sedinte publice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă