19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialA apărut o nouă ipoteză privind prăbuşirea avionului Antonov

A apărut o nouă ipoteză privind prăbuşirea avionului Antonov

O explozie provocată de o scurgere de combustibil ar putea fi cauza prăbuşirii avionului Antonov An-12 marţi, în Extremul Orient rus, a declarat miercuri un oficial din regiunea Magadan, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Toate avioanele de tip An-12 au fost mobilizate la sol miercuri, în timp ce anchetatorii încearcă să determine cauza prăbuşirii, informeaza Mediafax.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că au fost descoperite cutiile negre şi că fragmente din avion au fost împrăştiate pe o rază de câţiva kilometri. „Acest lucru ne permite să presupunem că o explozie a avut loc la bordul avionului, în urma unei scurgeri de combustibil”, a declarat sursa.

Avionul prăbuşit era cel mai vechi din flota rusească şi zbura de 48 de ani. Anchetatorii iau în considerare ca posibilă cauză şi o defecţiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

Aparatul An-12, care transporta 16 tone de produse alimentare, decolase de la Magadan şi se îndrepta către Ciukotka, o altă regiune din Extremul Orient rus. Biroul procurorului care anchetează accidentele de transport a anunţat încă de marţi că, potrivit informaţiilor preliminare, cele 11 persoane aflate la bord au murit.

Dispozitivul care înregistrează discuţiile din cabină a fost de asemenea găsit de anchetatori, în noaptea de miercuri spre joi, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului pentru situaţii de Urgenţă.

Recuperarea cadavrelor victimelor va începe imediat după ce anchetatorii documentează poziţia tuturor fragmentelor avionului. „Localizarea fiecărui fragment este vitală pentru stabilirea cauzei prăbuşirii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Parchetului regional pentru Transporturi, Natalia Salkina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă