19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial99 de proiecte finaliste la InfoMatrix 2007

99 de proiecte finaliste la InfoMatrix 2007

La editia a V-a a Concursului International de Proiecte "InfoMatrix" vor participa 170 de studenti si elevi din
31 de tari, pentru etapa fiinala fiind selectate
99 de proiecte.
Concursul, care se anunta extrem de interesant, va avea loc intre 13 si 17 mai la sediul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, Bd. Mihail Kogalnigeanu nr. 36-46. Cea de-a V-a editie a InfoMatrix 2007, organizata de "Lumina" Institutii de Invatamant, in colaborare cu Universitatea Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Prefectura Bucuresti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, se va termina prin evaluarea celor 99 de proiecte finaliste, dintre care 38 sunt romanesti si 61 din celelalte tari inscrise in concurs, de catre un juriu de specialitate. Toate cele 99 de proiecte vor fi prezentate publicului in cadrul expozitiei organizate in zilele de 14 si 15 mai, intre orele 10 si 17. Proiectele finaliste au fost selectate din peste 300 de proiecte inscrise in concurs, noutatea acestei editii constituind-o participarea studentilor, care astfel se alatura in premiera din 2007 colegilor lor mai mici, elevii de gimnaziu si liceu.
Printre proiectele realizate de concurentii cu varsta intre 14 si 15 ani se numara sistemul de detectare a soferilor turmentati, sistemul de comunicare intre persoanele surdomute, filme si documentare cu efecte speciale etc.
Concursul cuprinde patru categorii, anume Arta Computerizata – 27 de proiecte finaliste, Proiectare si utilizare Software cu tema "scoala Perfecta" – 23 de proiecte finaliste, Programare – 26 de proiecte finaliste, Programare computerizata, adica crearea unui software de control si cooperare – 23 de proiecte finaliste.
Expozitia va aduce in atentia vizitatorilor proiecte aplicabile in toate segmentele vietii sociale, dar si in domenii de activitate care folosesc tehnologia IT. Printre proiectele finaliste se numara, de exemplu, si cele de detectare si stingere a incendiilor, deci un sistem care implica nu doar camere video de supraveghere a spatiilor inchise si senzori de caldura, ci si roboti manevrati pe post de extinctoare.
Toate proiectele finaliste vor fi jurizate de catre un juriu format din persoane cu o foarte buna experienta in domeniile respective, anume ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori si web designeri. Cele mai bune 15 proiecte vor fi premiate in cadrul unei ceremonii care se va desfasura in data de 16 mai. z

PROPUNERI
» Telefon pentru surdomuti
Unii concurenti finalisti au abordat si proiecte care ar putea indulci viata unor semeni de-ai lor care au unele dizabilitati, precum telefon pentru surdomuti.

» STOP soferilor turmentati!
Un alt proiect priveste sistemul de detectare a soferilor turmentati. Sistemul poate fi inclus in computerul de bord al masinii si, dupa detectarea soferului care a consumat alcool, nu va permite plecarea automobilului de pe loc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă