16 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecial85 de titluri pentru amicii primarilor

85 de titluri pentru amicii primarilor

Angajatii Prefecturii Cluj au descoperit primele afaceri suspecte cu terenurile situate pe traseul viitoarei autostrazi „Transilvania”. In cauza ar fi 85 de parcele de teren, situate in mai multe comune.

Prefectul judetului, Alin Tise, a declarat ca a cerut anularea a 15 titluri de proprietate in comuna Panticeu. Ele se refera la o suprafata totala de 4,5 hectare de teren. Seful Prefecturii a spus ca in dosarele aflate la Primaria Panticeu nu figurau nici macar cereri de retrocedare sau alte acte doveditoare, ci pur si simplu doar titlurile de proprietate.
Satenii sustin ca persoanele respective nu au detinut niciodata teren in zona. Prefectul Alin Tise a mai afirmat ca cei improprietariti au incheiat deja contracte cu Administratia Nationala a Drumurilor, care le-a pus la dispozitia constructorului american al autostrazii, compania americana „Bechtel”.
Alin Tise a mentionat ca va cere anularea titlurilor de proprietate, iar fostii lor detinatori vor fi nevoiti sa returneze banii incasati de la autoritati. Pamantul respectiv va reintra in rezerva Primariei, care va trebui sa returneze suprafetele respective proprietarilor deposedati in timpul regimului comunist. Acestia vor trebui sa incheie noi contracte cu Administratia Nationala a Drumurilor.
Totodata, prefectul a afirmat ca titlurile respective au fost emise in anul 1994, insa satenii au inceput sa se agite abia atunci cand au aflat ca traseul autostrazii va trece exact peste suprafata respectiva de pamant. In multe comune traseul, viitorul tronson dintre Bors si Brasov, a fost stabilit inclusiv in urma negocierilor cu autoritatile locale.
Alin Tise a mai afirmat ca exista probleme cu alte 70 de titluri de proprietate in comunele Petresti, Rasca, Apahida si Sandulesti. Si aceste documente au fost emise fara sa existe acte care sa dovedeasca drepturile lor de proprietate, ele urmand sa fie anulate. In general, cei care au beneficiat de titlurile respective sunt apropiati ori rude ale primarilor sau ale consilierilor locali.

Cele mai citite

Băncile pariază pe consumatori: credite duble pentru populație, față de împrumuturi pentru companii

Evoluţia creditului neguvernamental din prima parte a anului, confirmă apetitul în creştere al populaţiei pentru împrumuturi Băncile din România au acordat credite noi populaţiei şi...

Șoc în handbal! Cel mai de succes club din ultimii ani a intrat în faliment

Cel mai titrat club de handbal feminin din ultimii ani, Vipers Kristiansand, a anunțat oficial falimentul, după ce nu a reușit să găsească investitori...

România – Kosovo. 40.000 de bilete vândute pentru duelul decisiv din Nations League

Peste 40.000 de bilete au fost deja vândute pentru meciul România - Kosovo, care va decide câștigătoarea grupei C2 din Nations League. Partida se...
Ultima oră
Pe aceeași temă