16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial6 pe locul lui Piturca

6 pe locul lui Piturca

Mircea Sandu, presedintele FR Fotbal, nu a spus niciodata ca "scaunul" lui Victor Piturca se clatina si ca selectionerul ar putea fi inlocuit in cazul in care dubla Romaniei din aceasta primavara, meciurile cu Serbia si Austria, nu se incheie cu cel putin 4 puncte in contul tricolorilor.
Totusi, de fiecare data cand face declaratii publice, "Nasul" nu uita niciodata sa puna presiune asupra antrenorului nationalei si sa ii serveasca replica "avem solutii, Piturca nu e de neinlocuit".

Fara Rednic sau Lacatus
Asa a facut presedintele FRF si in cadrul unor declaratii gazduite de "Telesport". Desi afirma ca "nu s-a pus nici un moment problema sa-l dam afara pe Piturca, el este un antrenor foarte bun pentru nationala", Mircea Sandu afirma si ca "avem sase antrenori tineri pentru nationala", mentionandu-i, in aceasta ordine, pe Razvan Lucescu, Ioan Ovidiu Sabau, Dan Petrescu, Ioan Andone, Cosmin Olaroiu si Petre Grigoras, despre ultimul spunand ca "a facut treaba cu o echipa mica". Interesant, de pe lista lipsesc atat antrenorul liderului Dinamo, e vorba de Mircea Rednic, cat si cel al Stelei, Marius Lacatus!

Presedintele FRF este vizibil ingrijorat de forma de moment a tricolorilor. "Meciul cu Serbia nu e usor: ei sunt acum pe val, cu un amestec de jucatori tineri si experimentati si, din pacate, la noi exista probleme. Nu mai suntem echipa ai carei jucatori evoluau in mod constant", s-a plans Sandu.
Vestea buna a presedintelui a fost aceea ca Maximilian Nicu ar putea primi in termen scurt cetatenia romana si ar putea face parte din lotul Romaniei pentru meciul cu Serbia, de la sfarsitul lunii martie.
"E posibil ca Max Nicu sa obtina in doua saptamani cetatenia. S-a ocupat el de asta. Am vorbit cu Lupescu acum doua luni legat de asta si i-am atras atentia asupra fotbalistului. Piti a trimis pe cineva de vreo doua ori si acum e posibil sa-l avem la meciul cu Serbia", a anuntat Sandu.

Dinamo si arbitrii
Dupa ce a "uitat", probabil, sa il nominalizeze si pe Mircea Rednic printre antrenorii de perspectiva care ar putea pregati nationala, Mircea Sandu s-a referit si la jocul echipei conduse de "Puriu", Dinamo, pe care nu o vede mare favorita la titlu.
"Exista sase-sapte echipe care se bat pentru locurile de cupe europene, se stiu ele. Dupa cum a fost meciul de la Medias, nu stiu daca Dinamo are sanse, Mediasul a jucat chiar foarte bine. Terenul n-a contat: si nationala a jucat pe noroi, noi jucam tot pe terenuri proaste."
Dupa Dinamo, "tunurile" au fost puse si pe arbitri. "In prima etapa au fost doua decizii cam gresite. La Iasi, puteau fi eliminati si Bornescu, si Mitchell, deci nu e total gresita decizia. In a doua etapa, Lajos (n.r. – arbitrul meciului Gaz Metan-Dinamo, 1-1, acuzat ca i-ar fi favorizat pe oaspeti) a fost la pamant, iar Bogaciu (n.r. – a condus meciul FC Arges-Unirea Urziceni, 0-0) trebuia sa se faca politist la rutiera. Sa invete si el de la Tudor, de la Balaj, sa lase avantaj, nu sa fluiere si sa fie el vioara intai a meciului."

» Dragomir se lauda ca a Ingropat securea razboiului Sandu-Iancu
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a ingropat securea razboiului dintre FC Timisoara si FRF. "Nu este nici un razboi intre mine si Mircea Sandu! Am vrut sa aflu adevarul si
i-am convocat pe secretarul general Kassai si pe juristul FRF, pe Marian Iancu si pe avocatii lui. Am ascultat cele doua parti si le-am cerut un raport, ca sa vad daca am dreptul sa ii ajut cu ceva! Am ingropat securea razboiului intre Federatie si Timisoara. TAS-ul a dat o hotarare definitiva si irevocabila. Una e treaba cu palmaresul si culorile si alta e cu depunctarea. si eu spun ca Timisoara si-a castigat punctele pe teren, nu la masa verde dupa vreo smecherie, ca au aruncat vreo piatra in capul arbitrului! si daca au gresit conducatorii, tot nu trebuie depunctata, pentru ca punctele au fost castigate corect", a spus Dragomir.

» Desi a vorbit de mai multe ori despre Mircea Lucescu si Ladislau Bölöni ca posibili succesori ai lui Victor Piturca, Mircea Sandu i-a omis acum pe cei doi de pe lista. Explicatia este aceea ca Sandu a vorbit despre "aripa tanara" a tehnicienilor romani, din care cei doi nu mai fac parte.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă