21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial52.605 persoane au solicitat cetăţenia ungară în primele trei luni ale acestui...

52.605 persoane au solicitat cetăţenia ungară în primele trei luni ale acestui an

Peste 50.000 persoane au solicitat cetăţenia ungară în primele trei luni ale acestui an, iar din 12 martie 477 de solicitanţi au depus jurământul pentru cetăţenie, conform NewsIn.

Potrivit comisarului guvernamental pentru problema cetăţeniei, Wetzel Tamás, până la sfârşitul lunii martie 52.605 persoane au depus actele pentru obţinerea cetăţeniei maghiare, scrie MTI.

Wetzel a mai informat că, începând din 12 martie, 477 de persoane au depus jurământul de cetăţenie. Şaizeci la sută dintre solicitanţi au depus documentele pentru obţinerea cetăţeniei maghiare pe teritoriul Ungariei, iar cele mai frecvente patru oraşe unde au fost primite asftel de acte sunt Miercurea Ciuc, Budapesta, Subotica şi Cluj-Napoca.

Documentele pentru procedura simplificată de naturalizare au fost depuse în primul trimestru în 920 de localităţi de pe teritoriul Ungariei şi la 65 de reprezentanţe diplomatice. Wetzel Tamás atrage atenţia că în termen de 3-5 luni de la predarea documentelor solicitanţii se pot interesa de depunerea jurământului, în cazul în care, între timp, nu li se cer şi alte documente care le atestă originea.

Potrivit legii, cetăţenia maghiară poate fi solicitată de către persoanele care au fost deja cetăţeni maghiari înainte de 1920 sau în perioada 1938 – 1945 şi de către descendenţii acestora, cu condiţia să vorbească limba maghiară şi să nu existe motive de excludere împotriva lor privind siguranţa publică sau securitatea naţională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă