28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecial50.000 de participanţi la mitingul din Capitală, susţin sindicaliştii

50.000 de participanţi la mitingul din Capitală, susţin sindicaliştii

Organizatorii mitingului sindical din Capitală mizează pe cel puţin 50.000 de participanţi nemulţumiţi de Codul muncii, potrivit NewsIn .

Sindicaliştii susţin că, în cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, vor continua să strângă  semnături pentru declanşarea grevei generale.  

“Să sperăm că fiecare dintre cele cinci confederaţii va reuşi să aducă la protest numărul convenit de minimum 10.400 de oameni. Şi să mai sperăm că mitingul va avea ecoul scontat în rândul societăţii civile şi al guvernanţilor. Vrem ca populaţia să conştientizeze că actualul Cod al muncii nu este benefic“, a declarat liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Protestul, care va avea loc în Piaţa Constituţiei, la prânz, este organizat de confederaţiile Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian şi CNSLR Frăţia. Sindicaliştii au ales ziua de miercuri pentru a putea protesta, lângă clădirea Parlamentului, în paralel cu dezbaterea moţiunii de cenzură la adresa cabinetului Boc.

Potrivit sindicaliştilor, la miting sunt aşteptaţi lucrători din toate ramurile economice, atât din mediul privat, cât şi din instituţii bugetare.

Autocarele cu protestatarii veniţi din ţară vor intra în Bucureşti, în intervalul 9.00-12.00, prin şase puncte, de unde vor fi conduse de forţele de ordine către Splaiul Independenţei, între Bulevardul Libertăţii şi Bulevardul Haşdeu.

În ziua mitingului, traficul pe mai multe artere din zona protestului va fi restricţionat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă