23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecial5 morţi şi 20 de răniţi într-un atac sinucigaş cu bombӑ în...

5 morţi şi 20 de răniţi într-un atac sinucigaş cu bombӑ în Pakistan

Un sinucigaş s-a aruncat în aer în timp ce era percheziţionat la o adunare politicӑ în nord-vestul Pakistanului. Accidentul s-a soldat cu cinci morţi şi douăzeci de răniţi, declarӑ oficialii pentru independent.co.uk.

Adunarea era organizatӑ de Ameer Muqam, membru senior al grupӑrii musulmane pakistaneze League-Q. Acesta nu ajunsese încӑ la întâlnire când a avut loc explozia.

„Astfel de atacuri sunt deplorabile, dar nu ne pot împiedica sӑ ne facem datoria de a servi ţara,” a declarat Dl. Muqam dupӑ explozie, citat de The Independent.

Sinucigaşul a detonat explozibilul când era percheziţionat la intrarea pentru adunare, spune Khalid Umerzai , cel mai important oficial din Districtul Batgram, provincia Khyber Pakhtunkhwa, unde a avut loc atacul.

Printre cei cinci morţi sunt doi poliţişti, o tânӑrӑ şi încӑ doi bӑrbaţi, declarӑ Mahboobur Rehman de la spitalul din Batgram. Alţi 20 au fost rӑniţi.

Nici un grup terorist nu şi-a asumat responsabilitatea pentru explozie, dar talibanii pakistanezi sunt cunoscuţi pentru atacarea oficialilor Pakistanezi şi a forţelor de ordine în lupta lor de a rӑsturna guvernul aliat cu Statele Unite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă