20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial48 de ore pentru iarba

48 de ore pentru iarba

Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a declarat marti ca gazonul pentru Stadionul National „Lia Manoliu” a intrat in tara, urmand sa fie instalat in urmatoarele 48 de ore.
„Transportul a trecut de vama si este in drum spre Bucuresti, urmand ca in 48 de ore sa fie montat”, a declarat Gheorghe. Lucrarile de reabilitare si modernizare a suprafetei Stadionului National din cadrul Complexului „Lia Manoliu” din Bucuresti au reinceput in iulie.
In noiembrie 2004, firma germana Swietelsky Baugesellschaft a castigat licitatia organizata de Complexul Sportiv National „Lia Manoliu” pentru reabilitarea si modernizarea suprafetei de joc a Stadionului National, valoarea contractului fiind, atunci, de 127,1 miliarde lei (3,3 milioane euro), inclusiv TVA, durata lucrarilor fiind de 12 luni de la data semnarii contractului – 15 noiembrie 2004.
Lucrarile au fost intrerupte dupa decizia luata de noul sef al ANS, Gheorghe Florian, care a dispus sistarea si reanalizarea din punct de vedere legal a contractului incheiat de fosta conducere a institutiei.
Ca urmare a renegocierii contractului, valoarea lucrarilor a scazut la suma de 111 miliarde lei. Contractul prevede, printre altele, refacerea terenului gazonat si a pistelor pentru probele atletice, realizarea instalatiei de drenaj, a instalatiei de incalzire a terenului, refacerea instalatiilor de alimentare cu apa si stins incendii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă