9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecial42 de persoane arestate în urma violenţelor de la Londra

42 de persoane arestate în urma violenţelor de la Londra

Poliţia din Marea Britanie a anunţat că 42 de persoane au fost arestate în urma violenţelor din noaptea de sâmbătă spre duminică de la Londra, în timpul cărora 26 de poliţişti au fost răniţi, opt fiind transportaţi la spital, relatează Sky News, potrivit Mediafax.

Aproximativ 300 de persoane au protestat în cartierul Tottenham, de la periferia Londrei, faţă de împuşcarea mortală a unui bărbat de către poliţie. Victima, în vârstă de 29 de ani, avea patru copii.

Mai multe magazine au fost jefuite, iar numeroase clădiri, vehicule şi coşuri de gunoi au fost incendiate. Poliţia a anunţat că 42 de persoane au fost arestate în urma violenţelor, care au durat de sâmbătă seara până duminică dimineaţa.

Violenţele s-au soldat cu rănirea a 26 de poliţişti, dintre care opt au fost transportaţi la spital, cel puţin unul dintre ei suferind răni la cap.

O purtătoare de cuvânt a Serviciului de ambulanţă din Londra a declarat că echipele medicale au tratat în total 11 persoane, dintre care zece au fost transportate la spital.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă