14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial40 de morţi într-un atac cu grenade asupra unui cazinou din Mexic

40 de morţi într-un atac cu grenade asupra unui cazinou din Mexic

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi într-un atac cu grenadă care a fost comis asupra unui cazinou din Monterrey, capitala statului mexican Nuevo Leon, relatează Mediafax.

Incidentul s-a petrecut joi, la ora locală 16.00, la Casino Royale, când doi indivizi sosiţi la bordul unui vehicul au aruncat trei grenade în clădire.

Există informaţii contradictorii în presa locală potrivit cărora atacatorii ar fi turnat benzină peste clădire şi apoi i-au dat foc.

Între 20 şi 30 de oameni au rămas blocaţi în cazinou din cauza ruinelor cauzate de explozii. Imaginile video de la scena incidentului înfăţişează o clădire incendiată, în timp ce pompierii încearcă să spargă zidul faţadei.

Preşedintele mexican Felipe Calderon a postat pe Twitter un mesaj în care şi-a exprimat “profunda consternare” şi solidaritatea cu Nuevo Leon şi cu victimele acestui “odios act de teroare şi barbarism”.

Cinci familii aşteptau în faţa cazinoului informaţii de la autorităţi, dar acestea nu au identificat încă victimele.

Armata şi forţele de poliţia sunt prezente la locul incidentului, iar o organizaţie pentru drepturile omului a trimis doctori, psihologi şi avocaţi pentru a lucra împreună cu autorităţile.

Statul Nuevo Leon, din nord-estul Mexicului, nu este străin de atacurile cu grenadă. Ultimul avusese loc la 13 august, când patru civili au fost răniţi după ce indivizi înarmaţi au aruncat două grenade asupra unei închisori din oraşul Apodaca.

În iulie, un atac armat comis asupra unui bar din Monterrey s-a soldat cu 20 de morţi. Autorităţile cred că a fost vorba de o refuială între bandele criminalităţii organizate pentru controlul acestui club unde se bănuieşte că se vând droguri.

Cartelul Golfului şi clanul Los Zetas se luptă în acest stat pentru controlul rutelor de trafic către Statele Unite.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă