6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial300 de romani au lucrat in mod direct la realizarea Windows Vista

300 de romani au lucrat in mod direct la realizarea Windows Vista

Povestind ieri despre cei 300 de romani de la Redmond, cartierul general al Microsoft, care au pus umarul direct la realizarea celui mai nou sistem de operare despre care vorbeste acum o lume intreaga – Windows Vista -, Bill Gates a dat Romaniei, in primul rand, o lectie de modestie. Cu un zambet natural, deschis, prietenos si fara nicio umbra de aroganta pe chipul sau, cel mai vestit om de pe planeta le-a aratat tuturor ca poti sa fii chiar si cel mai bogat din lume, fara insa sa-ti pierzi latura umana.
Aflat la Bucuresti pentru a inaugura oficial Centrul Global de Suport Tehnic deschis de Microsoft aici si pentru a marca cei 10 ani de existenta a filialei locale a corporatiei americane, Bill Gates a semnat, practic, un certificat de buna purtare pentru toti romanii care lucreaza pentru el, dar si pentru tara in general, Romania fiind al treilea loc in lume – dupa SUA si Marea Britanie – care a beneficiat de o prezentare a Vistei sustinuta chiar de el. “Sunt foarte fericit sa fiu aici la prima vizita in Romania si sa particip la deschiderea unui centru ce ii va ajuta pe clientii nostri cei mai importanti sa-si rezolve problemele, a spus Gates. Ne gandim la solutii prin care software-ul sa fie mai usor de folosit, sa ajutam oamenii sa utilizeze mai usor tehnologia. Am vrut sa facem lumea un loc mai mic, unde sa nu mai conteze tara in care te afli, ci educatia pe care o ai. Introducerea Internetului in mai multe tari este o baza pentru dezvoltarea sistemului educational, iar Romania este un exemplu bun in acest sens. Programatorii romani participa acum la acest efort comun intr-o mult mai mare masura decat era de asteptat de la o tara ca aceasta. Vom continua sa investim aici si speram ca investitiile in Romania sa fie tot mai importante dupa aderarea la UE.”

Romanii, sefi de echipa la Redmond

Aceasta este o saptamana importanta pentru Microsoft, fiind lansat in intreaga lume un produs la care s-a lucrat foarte multi ani de zile si la care o contributie foarte serioasa si-au adus-o si romanii de la Gecad, a mai mentionat Gates. Acestia au lucrat mai ales pe partea de securitate a datelor, toti conationalii nostri aflati la Redmond desfasurandu-si activitatea in cercetare-dezvoltare, pe diferite posturi din ierarhia companiei – de la testeri si programatori la sefi de echipa.

O parte din avere, returnata societatii

Totusi, cofondatorul celui mai mare producator de software din lume a adaugat ca doreste ca de anul viitor sa investeasca doar o jumatate de norma in activitatea companiei si sa lucreze cu norma intreaga in fundatia de caritate pe care a infiintat-o impreuna cu sotia sa, Melinda, si in care a varsat o mare parte din veniturile sale. “Fundatia este abia la inceputul activitatii sale si, prin ea, returnam societatii o parte din prosperitatea care a venit din aceasta sfera, a explicat posesorul celei mai mari averi din lume. Avem obiective la fel de ambitioase pe cat sunt cele de dezvoltare ale companiei, precum eradicarea unor boli incurabile sau inlaturarea saraciei.”

Angajati nu numai din Romania

Centrul inaugurat la Bucuresti, care face parte dintr-o retea de astfel de centre – cateva amplasate in alte tari europene -, va oferi servicii de consultanta si suport tehnic clientilor Microsoft din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si va avea in primul an de activitate in jur de 100 de angajati, recrutati atat din Romania, cat si din Europa de Est. Centrul va acorda o sustinere critica in special clientilor corporate din Germania si Franta. Potrivit oficialilor Microsoft, numarul de angajati va creste in functie de cererea pentru serviciile companiei. In acest sens, directorul general al Microsoft EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Guido Haring, s-a declarat impresionat de calitatile tehnice si lingvistice, energia si entuziasmul de care dau dovada romanii. “Centrul de la Bucuresti va furniza suport pentru cei mai mari clienti ai nostri si capata o importanta crescuta o data cu lansarea Windows Vista”, a spus Haring.

Unul langa altul, presedintele si premierul

In fine, dupa ce in urma cu cateva zile inaintea acestei vizite se parea ca a iesit o cearta in toata regula intre Cotroceni si Palatul Victoria in legatura cu cine va avea norocul sa stea langa oaspetele american, pana la urma premierul si presedintele au stat la aceeasi masa, cu Bill Gates, totusi, intre ei. Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca acest centru ar putea reprezenta un bun prilej pentru ca tinerii romani din sectorul IT care lucreaza in alte zari sa revina in tara. Iar presedintele Basescu i-a acordat lui Bill Gates Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Comandor, declarand ca valorile pe care le inspira Bill Gates sunt munca, lege si responsabilitate sociala. “Am avut norocul sa obtin o avere si am vrut sa ajut si alti oameni”, a spus presedintele Microsoft, adaugand ca tot ceea ce a facut a fost pentru ca isi iubeste munca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă