16.7 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăSpecial245 de percheziţii DIICOT la trei grupuri de contrabandă cu ţigări

245 de percheziţii DIICOT la trei grupuri de contrabandă cu ţigări

Un număr de 245 de percheziţii sunt efectuate marți dimineața de procurorii DIICOT şi poliţişti la 110 persoane din trei grupuri infracţionale care au adus în ţară şi au vândut peste două milioane de pachete de ţigări de contrabandă, provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Percheziţiile au loc în judeţele Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău, de unde anchetatorii vor duce la audieri 110 persoane, din cele trei grupuri suspectate de contrabandă cu ţigări, scrie Mediafax.

Anchetatorii au stabilit că membrii acestor grupuri au creat veritabile rețele de colectare, preluare, transport și depozitare a țigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere, în funcție de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracțional.

"În fapt, se reţine că, în perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infracționale au introdus pe teritoriul României, pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău țigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova și Ucraina, distribuite ulterior «pe piața neagră» în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Din probele administrate a rezultat că membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au vândut peste două milioane de pachete de țigări de contrabandă.

Percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT Brașov, Bacău, Iași, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la DCCO, BCCO Brașov, Iași, Bacău, Galați, Suceava, SCCO Maramureș, Brăila, Vaslui şi Neamț, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei și Brigăzii Speciale de Intervenții "Vlad Țepeș". Operaţiunea a fost sprijinită tehnic și informativ de Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 756: China trebuie trasă la răspundere, dacă trupele Moscovei avansează pe front, susțin SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) au avertizat că vor considera China responsabilă dacă Rusia va ocupa alte teritorii în Ucraina, după ce Beijingul şi-a...

USR propune creşterea progresivă a contribuţiei la Pilonul II de pensii până la atingerea unui procent de 10%

Contribuţia la Pilonul II de pensii ar putea creşte până la 10%, conform unei iniţiative legislative a senatorului USR Cristi Berea. "Astfel, nu va exista...

Ungaria e gata să preia pachetul majoritar de acțiuni la aeroportul internațional din Budapesta

Ungaria este pe punctul de a finaliza preluarea pachetului majoritar de acțiuni la aeroportul internațional din Budapesta, continuând cu această achiziție în valoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă