26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecial22 de români, exploatați în Emiratele Arabe Unite. Gruparea de traficanți, spartă...

22 de români, exploatați în Emiratele Arabe Unite. Gruparea de traficanți, spartă la Timișoara

 Poliția și DIICOT Timișoara au spart o grupare infracțională  ai cărei membri sunt suspectați că au recrutat, transportat și exploatat 22 de cetățeni români în Emiratele Arabe Unite, unde i-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.

Potrivit anchetatorilor, ”începând cu ianuarie 2014, procurorii și polițiștii implicați în instrumentarea cazului au documentat activitatea infracțională a patru persoane față de care există suspiciunea că au comis infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, supunerea la muncă forțată sau obligatorie, folosirea serviciilor unor persoane exploatate și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Din materialul probator administrat în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada septembrie – decembrie 2013, membrii grupării infracţionale, trei români – Grigorescu Cristina, Stoica Remus Ovidiu și Grigorescu Theodor Costin – şi cetăţeanul italian Galli Ilario Ivano, cu vârste între 28 şi 52 de ani, au recrutat, transportat şi exploatat mai multe persoane, de naţionalitate română, în Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.

Conform ordonanței procurorului DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că recrutarea s-a realizat prin intermediul unei societăţi comerciale, cu sediul în  Timişoara, administrată de cetăţeanul italian, prin postarea anunţurilor pe site-uri online sau publicarea în ziare locale din judeţele, Alba, Constanţa, Dolj, Timiş şi Harghita.

Victimelor – 22 identificate până în prezent – le era prezentată o ofertă de muncă în domeniul construcţiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe lună, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate și cazare într-un loc decent. Numai că, potrivit anchetatorilor, odată ajunse în Dubai persoanele erau cazate în condiții improprii și nu erau renumerate pentru serviciile prestate”, arată DIICOT.

Trei din cele patru persoane au fost reținute, astăzi, pentru 24 de ore, prin ordonanța procurorului  D.I.I.C.O.T., fiind introduse în Arestul I.P.J. Timiş. Acestea urmează să fie prezentate magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Autoritățile judiciare continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane.

   

Cele mai citite

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...
Ultima oră
Pe aceeași temă